Persoanele optimiste beneficiază de un riscă mai scăzut cu 22% de a dezvolta probleme de sănătate – Cronica Știrilor Pozitive

1. Numărul pacienților declarați vindecați va depăși azi 25 milioane, la nivel global.

2. Persoanele optimiste beneficiază de un risc mai scăzut cu 22% de a dezvolta probleme de sănătate cauzate de hipertensiunea arterială. (Harvard.edu)

3. O înțelegere între UNICEF și Serum Institute of India a redus prețul global al vaccinului împotriva pneumoniei cu 43%, până la $2 per doza. Milioane de copii din țările subdezvoltate vor beneficia astfel de protecție împotriva uneia dintre cele mai mortale boli din lume. (Link)

4. România va beneficia de împrumuturi de 4,1 miliarde de euro, Consiliul Uniunii Europene aprobând vineri un sprijin financiar în valoare de 87,4 miliarde de euro pentru 16 state membre, sub forma unor împrumuturi din partea UE în cadrul SURE – un instrument temporar al UE destinat atenuării riscurilor de șomaj pe durata crizei generate de COVID-19. (Profit.ro)

5. Comisia Europeană a anunţat luni că a aprobat modificarea programului operaţional „Competitivitate” în România, prin redirecţionarea unei finanţări de 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a acorda sprijin financiar unui număr de peste 120.000 de IMM-uri şi unor iniţiative de digitalizare şi educaţie electronică. (News.ro)

6. De la deschiderea universităților din SUA, în august, în 37 din campusuri s-au înregistrat aproximativ 48.300 de cazuri de infectare cu noul virus, două spitalizări din care una singură la Terapie Intensivă (un student care suferea de obezitate) și zero decese.  (Link)

7. Cercetătorii australieni au dezvoltat un aditiv din alge de mare care adăugat în hrana vitelor va scădea emisiile de metan cu 80%. Dacă 10% dintre crescătorii de vite din întreaga lume ar folosi acest aditiv, reducerea gazelor emise ar fi similar cu scoaterea de pe șosele a 50 de milioane de mașini. (Link)

8. Cele mai importante proiecte propuse în campania electorală de Nicușor Dan, noul primar al Capitalei sunt: înființarea unei linii de metrou de suprafață pe actuala infrastrucură CFR, construirea a 15 parcări park&ride la principalele intrări în oraș, Centura Verde a Bucureștiului și o pădure urbană de 20 ha în spatele stadionului Ghencea, înlocuirea a 300 km de conductă din rețeaua principală de termoficare. Pe social, cele mai importante promisiuni sunt: menținerea ajutorului social pentru persoanele cu handicap și acordarea unui ajutor pentru părinții care nu prind loc la grădinițele de stat ca să-și dea copiii la privat. (Hotnews)

9. Nu e pozitiva dar e importanta: SUA a raportat cel mai mic număr de decese cauzate de Covid-19 din ultimele 3 săptămâni, în timp ce statul Texas, unul dintre cele mai afectate, a anunțat cel mai mic număr de decese din iunie până în prezent. (FT)

10. China a scos din sărăcie 50 milioane de persoane în ultimii 5 ani deși definiția autorităților Chineze pentru cei care nu sunt afectați de sărăcie este mai dură decât cea a Băncii Mondiale. (Bloomberg)

11. FedEx testează folosirea avioanelor autonome pentru transportul mărfurilor împreună cu Reliable Robotics. Pentru teste se folosește C208, un avion cu un singur motor, care trebuie să facă livrări în zonele greu accesibile. (Supply Chain Dive)

12. Numărul cererilor pentru companii noi, în SUA, au crescut în acest an la cel mai înalt nivel din 2007 până în prezent. 3,2 milioane de cereri pentru companii noi au fost depuse în 2020, comparativ cu 2,7 milioane câte au fost în aceeași perioadă a anului trecut. (WSJ)

13. Vânzările caselor în SUA, nu cele noi, au crescut cu 10,5% în august, comparativ cu august 2019. Este cea mai mare creștere înregistrată, la nivelul unei luni, din decembrie 2006. (CNBC)

14. Artista americană Kathleen Laraia McLaughlin a fotografiat, timp de mai mulţi ani, oamenii şi obiceiurile lor din Maramureş iar rezultatul va fi expus la Muzeul Ţăranului Român, între 1 şi 10 octombrie. (News.ro)

Fotografia dimineții – Silueta unui motociclist surprinsă în timpul răsăritului în Shawnee, Kansas. Charlie Riedel / AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Taiwan-ul a înregistrat 200 de zile fără a înregistra vreun caz de transmitere locală a noului coronavirus – Cronica Știrilor Pozitive
România demarează construcția unui complex de cercetare pentru testarea reactoarelor nucleare din generația IV – Cronica Stirilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău