Peste 1 miliard de imagini medicale sunt expuse online, pe servere nesecurizate – Cronica de Tehnologie

1. Au apărut primele imagini cu următorul flagship Samsung, care susțin faptul că acesta se va numi S20, în loc de S11. Din imagini se mai poate observa designul similar cu cel de anul trecut și sistemul foto care va avea în plus un obiectiv macro. (Profit.ro)

2. Pokémon GO a avut venituri de $894 milioane anul trecut, 2019 fiind cel mai bun an pentru jocul cu elemente realitate augmentată. Este o raritate pentru jocurile free-to-play să câștige după un timp mai mulți bani decât în anul lansării. Se estimează că Pokémon GO a avut până acum venituri totale de $3.1 miliarde. (Profit.ro)

3. Peste 1 miliard de imagini medicale sunt expuse online, pe servere nesecurizate, avertizează o firmă germană de securitate. Acestea includ analize cu raze X, tomografii computerizate și alte informații despre pacienți. (TechCrunch)

4. Utilizatorii WeChat, aplicația de comunicare dezvoltată de Tencent, au cheltuit anul trecut prin intermediul mini aplicațiilor pentru aceasta în jur de $115 miliarde, cu 160% mai mult decât în 2018. Tencent va încerca anul acesta să adauge și mai multe servicii și comercianți în ecosistemul creat în jurul aplicației de chat. (Abacus News)

5. O privire retrospectivă la ediția din acest an a CES, cel mai important târg anual de consumer electronics, și la unele dintre cele mai importante categorii de tehnologii prezente, printre care ecranele pliabile, televizoarele 8K, 5G și Wi-Fi 6. (Learning By Shipping / Medium)

6. Înregistrările realizate de Skype sunt procesate în China, de persoane angajate de diverși contractori fără verificări anterioare. Aceștia accesează înregistrările de pe laptopurile personale printr-o aplicație de Chrome, pe baza unor date de logare primite fără un instructaj prealabil. (The Guardian)

7. Și articolele scrise de inteligența artificială beneficiază de protecția drepturilor de autor, a decis un tribunal chinez într-o cauză care vizat programul Dreamwriter, dezvoltat de Tencent. (WIPR)

8. PayU cumpără PaySense cu $185 milioane. Prin unificarea cu serviciul de propriu de credit, LazyPay, PayU va deține cea mai mare entitate de acest gen din India, evaluată la $300 milioane. (TechCrunch)

9. Poliția din San Diego a încheiat un program de testare a tehnologiilor de recunoaștere facială după 7 ani, fără să opereze vreo arestare cu ajutorul acestora. În tot acest timp, au fost realizate peste 65.000 de scanări faciale.(Fast Company)

10. Serviciile muzicale de streaming au ajuns anul trecut în Statele Unite, pentru prima oară, la 1 trilion de stream-uri. Numărul acestora a crescut cu 30% YoY și reprezintă 82% din consumul de muzică. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft cumpără un startup, CyberX, specializat în securitate IoT industrială – Cronica de Tehnologie
20 de ani de când a fost lansat standardul Wi-Fi – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău