Peste 100.000 de pacienți, un record, internați din cauza Covid-19 în spitalele din SUA – Cronica dimineții

1. Numărul pacienților care sunt tratați, azi, în spitalele americane, internați cu Covid-19, a depășit 100.000 pentru prima oară. Și numărul deceselor înregistrate din cauza acestei boli a atins un record, la nivelul unei zile: 2700+. (NYTimes)

2. Premierul Ludovic Orban susţine că România se află pe un trend descendent în ceea ce priveşte îmbolnăvirile cu noul coronavirus, spunând că, în ultimele zile, în cinci zile din şapte numărul persoanelor vindecate a depăşit numărul celor infectate. „Este adevărat că s-a testat mai puţin pentru că au fost zile libere şi nu au funcţionat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia de astăzi (n.r. ieri) în condiţii normale şi vom avea date relevante în acest sens în următoarele zile”. (News.ro)

3. Peste jumătate dintre români consideră că alegerile parlamentare de la sfârșitul acestei săptămâni ar fi trebuit amânate, în contextul în care România, la fel ca restul Europei, trece prin valul doi al pandemiei de COVID-19. Datele apar într-un sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. (G4Media)

Una din Cronica de Business: Zoom Video Communications, compania de tehnologie pentru videoconferinte, a înregistrat o cifră de afaceri de $777 milioane în al treilea trimestru, peste așteptările analiștilor, și estimează o creștere de 329% al aceluiași indicator în ultimele trei luni ale anului. Compania a fost puternic influențată în mod pozitiv de actuala pandemie, care a forțat companiile să își mute majoritatea comunicațiilor în mediul online. (CNBC)

4. Italienii nu vor putea participa la slujba din noaptea de Crăciun şi nu se vor putea deplasa între regiuni în perioada sărbătorii, a declarat miercuri un oficial din Ministerul Sănătăţii, în timp ce ţara se luptă cu un nivel ridicat al ratelor de infectare şi al deceselor. (News.ro)

5. Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat miercuri că nu a găsit o posibilitate legală pentru a putea vota la alegerile parlamentare, având în vedere că este izolat în Bucureşti ca urmare a infectării cu noul coronavirus şi ar putea solicita urna mobilă doar dacă s-ar afla la Sibiu, acolo unde are şi domiciliul. (G4Media)

6. În cadrul unei dezbateri electorale, reprezentanții a 5 partide politice au declarat că se vor vaccina „categoric” împotriva COVID-19. Liderul USR-PLUS, Dacian Ciolos, a susținut că va lua această decizie după ce va vedea toate informațiile disponibile. (Ziare)

7. Angajații americani care lucrează de acasă se uită mai mult la televizor, relevă datele unui sondaj realizat de Nielsen. În medie, la nivelul lunii octombrie, aceștia s-au uitat la televizor cu 21% mai mult, adică 26 de minute în plus pe zi. Creșterea apare și la copiii între 2 și 17 ani, cea mai mare fiind înregistrată la grupa 6-11: 56% mai multe minute comparativ cu octombrie 2019. (Bloomberg)

8. ONU a aprobat miercuri una dintre cele mai importante schimbări din ultimele decenii ale politicii sale privind drogurile, recunoscând proprietăţile medicinale ale canabisului şi eliminând această plantă de pe lista stupefiantelor cele mai periculoase. (Link)

Una din Cronica Sportivă: România debutează azi la Campionatul European de Handbal Feminin, de la ora 19.00, împotriva reprezentantei Germaniei. Echipa noastră pare a fi măcinată de problemele privind infectările cu coronavirusul: Crina Pintea a fost testată pozitiv și a rămas acasă, Laura Moisă a fost testată pozitiv la sosirea în Danemarca și este în izolare, iar colega ei de cameră, portarul titular Denisa Dedu, va mai repeta testul (negativ la prima testare) în această dimineață pentru a afla dacă poate juca cu Germania. (News.ro)

9. O fetiță din Tennessee a făcut istorie după ce s-a născut dintr-un embrion înghețat în urmă cu 27 de ani. Molly Everette Gibson s-a născut pe 26 octombrie 2020 și a bătut recordul surorii sale, născută dintr-un embrion înghețat timp de 24 de ani. (Ziare)

10. USR-PLUS a lansat un sondaj de opinie în care întreba, printre altele, cum s-ar simți respondenții dacă fiul ori fiica s-ar căsători cu un membru sau simpatizant PSD sau PNL. Echipa de campanie spune că era doar un proiect al unor cercetători din mediul academic, proiect care a fost oprit. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Magazinele din Anglia, considerate neesențiale, s-au redeschis pentru prima oară după ce au fost închise o lună. Owen Humphreys/PA:

Ți-ar mai putea plăcea
Simona Halep joacă astăzi finala feminină de la Wimbledon – Cronica dimineții
Hackerii au avut acces timp de un an în rețeaua NASA – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău