Peste $1000 de miliarde va fi deficitul SUA pe acest an – Cronica serii

1. România este țară care a contribuit cel mai mult, cu 68.000 de persoane, la creșterea populației Germaniei pe anul trecut. (News.ro)

2. Casa Albă a anunțat că deficitul bugetar al Statelor Unite va depăși și anul acesta $1000 de miliarde, depășind 5% din PIB. (Link)

3. Primarul Emil Boc a anunțat că 21 de firme s-au înscris pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate în vederea construirii metroului și a trenului metropolitan la Cluj-Napoca. (Profit.ro)

4. Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății arată că mâncarea pentru sugari conține prea mult zahăr. Mai mult de 30% dintre calorii provin de la zahăr, în jumătate din mâncarea analizată. (Bloomberg)

5. Dacia a comercializat aproape 400.000 de mașini în prima jumătate a anului, reușind astfel să stabilească un nou record la acest capitol. Totodată, cota de piață în Europa a mărcii de la Mioveni a atins pragul record de 3.3%. (Automarket)

6. Netflix are un nou șef de marketing care vine de la BBC Studios, unde a ocupat aceeași poziție. După 4 ani ca Chief Marketing Officer la BBC, Jackie Lee-Joe va lucra pentru Netflix începând cu luna septembrie. (DigitalTVEurope)

7. Consumatorii americani vor cheltui anul acesta 26 de miliarde de dolari pentru abonamente la servicii de streaming audio şi video, potrivit estimărilor Consumer Technology Association. (News.ro)

8. NASA va cultiva ardei iuți pe Stația Spațială Internațională, prima legumă cultivată vreodată de NASA la bordul stației. (CNN)

9. Oamenii de știință propun o soluție nouă pentru întreținerea și înlocuirea sateliților, în cazul în care aceștia se defectează. Cercetătorii spun că în cazul constelațiilor masive, care se pregătesc să orbiteze planeta, s-ar putea aplica o strategie inspirată de la firmele de curierat. (Phys)

10. O eclipsă parţială de Lună, vizibilă din ţara noastră dacă cerul este senin sau printre nori, va avea loc în această noapte. (News.ro)

Fotografia serii – Un bust al lui Vladimir Lenin, aflat la Kiev, a fost decorat cu baloane. Danil Shamkin/Ukrinform/Barcroft Media:

Ți-ar mai putea plăcea
Sondaj: PNL ar obține 47,5% dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare – Cronica serii
Dacian Cioloş a anunțat plecarea din USR și înființarea unui noi partid – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău