Peste 1,3 miliarde de catolici sărbătoresc azi Paștele – Cronica dimineții

Sărbători liniștite credincioșilor catolici care sărbătoresc Paștele.

1. În aceste vremuri întunecate, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii nu trebuie să uite că lacrimile lor vor fi uscate şi temerile lor vor fi înlocuite de speranţă, a transmis Papa Francisc la liturghia de Paşte din Bazilica Sfântu Petru sâmbătă seara. „Întotdeauna este posibil să începem din nou în ciuda tuturor eşecurilor noastre. Dumnezeu poate crea o operă de artă. Din rămăşiţele ruinate ale umanităţii noastre, Dumnezeu poate pregăti o nouă istorie”, a spus Suveranul Pontif. ‘În aceste luni întunecate ale pandemiei”, Papa i-a îndemnat pe toţi să „asculte pe Domnul Înviat în timp ce El ne invită să începem din nou şi să nu pierdem niciodată speranţa”. (News.ro)

2. Suprafaţa totală pe care se practică agricultură ecologică a crescut cu 19,4%, în 2020 faţă de anul anterior, ajungând la 471.928 hectare, iar suprafaţa certificată ecologic a crescut cu 28%, la 270.656 hectare în 2020, reiese din datele transmise de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Fermierii pot accesa fonduri de 77 de milioane de euro anul acesta pentru agricultura ecologică. (News.ro)

3. Sute de protestatari s-au aflat sâmbătă seară în Piaţa Victoriei, după ce s-au adunat în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de restricţiile impuse ca măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Unii dintre manifestanţi au fluturat steaguri tricolore, iar alţii au avut vuvuzele. Manifestanţii au sosit în coloană în Piaţa Victoriei, blocând parţial circulaţia. Potrivit Jandarmeriei, nu au fost incidente, dar organizatorii vor fi amendaţi pentru depăşirea numărului maxim admis de 100 de participanţi. Protestul s-a incheiat înaintea orei 23:00. (News.ro)

4. Datele personale a 533 de milioane de utilizatori Facebook, din 107 țări, au fost postate online pe un forum al hackerilor. Datele includ numele complet, numărul de telefon, id-ul folosit, data nașterii, locația și, pentru unele din conturi, adresa de email. Pe lista țărilor nu figurează România, deși toți vecinii noștri, Moldova, Bulgaria, Serbia și Ungaria, au utilizatori afectați. (BI)

5. Restricțiile de circulație impuse și în România de autorități au generat reducerea în 2020, anul pandemiei, cu 218 – sau 11,7% – a numărului persoanelor decedate în accidente rutiere grave comparativ cu anul 2019. (Profit.ro)

Una din Cronica Sportivă: CSM București a reușit ieri unul dintre cele mai bune meciuri din actualul sezon, câștigând fără dubii cu ȚSKA Moscova, în primul meci din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Scorul final a fost 32-27, care reprezintă un pas important spre turneul Final 4 de la Budapesta. Returul din Rusia e programat pentru duminică, 11 aprilie. (Lead.ro)

6. Peste 20 de persoane suspectate de implicare în incidentele violente din noaptea de luni spre marţi, din centrul Capitalei, de la finalul manifestaţiei împotriva restricţiilor pentru combaterea pandemiei, au fost ridicate şi duse la audieri în urmă unor percheziţii care au avut loc în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov. Printre cei ridicaţi se află şi membri ai galeriilor echipelor de fotbal. (News.ro)

7. Statele Unite au depășit 4 milioane doze de vaccin administrate la nivelul unei zile, un nou record. Media zilmică a ultimelor 7 zile este de peste 3 milioane doze. (Link)

8. Astăzi au loc alegeri generale în Bulgaria. Partidul premierului Boiko Borisov, de centru dreapta, aflat în fruntea guvernului din 2009, este favorit în sondaje, cu 28-29% intenții de vot. Borisov ar putea avea dificultăți în a strânge majoritatea necesară rămânerii la putere. (Reuters)

9. Președintele Argentinei, Alberto Fernandez, vaccinat la începutul anului cu două doze din vaccinul rusesc Spuntik V, a fost infectat cu noul coronavirus. (Bloomberg)

10. Şapte persoane care au fost vaccinate cu serul de la AstraZeneca au murit din cauza cheagurilor de sânge, dintr-un număr de 30 de cazuri identificate, a anunţat, sâmbătă, Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor. Agenţia a precizat că a primit, începând cu 24 martie, rapoarte despre 22 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală şi alte opt cazuri de tromboză asociate cu lipsa de trombocite, dintr-un total de 18,1 milioane de doze administrate. (News.ro)

Fotografia dimineții – Pentru al doilea an la rând, Bazilica Sfântu Petru a fost aproape goală la liturghia de Paşte oficiată de Papa Francisc:

Ți-ar mai putea plăcea
Ordonanța de Urgență a guvernului Ciucă: Toate instituțiile bugetare pot face din nou angajări – Cronica dimineții
Deficitul bugetar a ajuns la 14,7 miliarde lei pe primele cinci luni – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău