Peste 15.000 de zboruri programate în august au fost anulate în Europa – Cronica de Turism

1. Compania aeriană HiSky a lansat o serie de abonamente pentru pasagerii care călătoresc frecvent pe rute interne. Cel mai accesibil abonament include 10 bilete la tariful unic de 90 de euro pe bilet pe sens pe orice rute internă. Biletele pot fi utilizate pe parcursul unei perioade de un an și permite schimbarea datei de călătorie cu până la 24 de ore înainte. În prezent, HiSky oferă rutele interne București – Timișoara și București – Cluj-Napoca. (Boarding Pass)

2. Operatorul aerian turc Pegasus Airlines va inaugura în 4 august ruta București – Ankara. Vor exista două zboruri pe săptămână în zilele de joi și duminică, iar cel puțin pentru moment călătoriile pot fi rezervate doar până la sfârșitul lunii octombrie. (Boarding Pass)

3. Aeroportul Otopeni ocupă locul 3 într-un clasament al aeroporturilor cu cele mai puține zboruri amânate și anulate, potrivit unei analize realizate de agenția de turism Hopper în perioada 1-10 iulie. Pe Otopeni, doar 1.7% dintre zboruri au fost anulate, iar alte 10% dintre zboruri au avut întârzieri. La polul opus se află aeroportul din Bruxelles, cu 2.5% din zboruri anulate și cu întârzieri de peste 15 minute pentru alte 72% dintre zboruri. (Hopper)

4. Aeroportul din Frankfurt a decis să limiteze numărul de decolări și aterizări la 88 pe oră începând din această săptămână, ca măsură suplimentară pentru a face fața numărului mare de călători. (Business Traveller)

5. Operatorul aerian Lufthansa a anulat încă 2.000 de zboruri programate până la sfârșitul lunii august, astfel că numărul total de zboruri anulate în acest interval se apropie de 6.000. Cele mai afectate sunt zborurile interne cu plecare din Frankfurt și Munchen, precum și o serie de zboruri internaționale de scurt și mediu parcurs. (Simple Flying)

6. Operatorul aerian KLM a început un program pilot prin care cumpără bilete de tren la trenurile de mare viteză ale operatorului Thalys pentru pasagerii care călătoresc între Amsterdam și Bruxelles. În acest fel, KLM va reduce numararul de zboruri de pe ruta Amsterdam – Bruxelles. Parteneriatul va funcționa cel puțin până în 29 octombrie și are rolul de a încuraja călătoriile cu trenul în locul zborurilor pe distanțe scurte. (KLM)

7. Peste 15.000 de zboruri programate în Europa în luna august au fost anulate de companiile aeriene, ceea ce echivalează cu aproximativ 2% din numărul total de zboruri, potrivit datelor agregate de platforma Cirium. Cele mai multe zboruri au fost anulate de Turkish Airlines (4.400 de zbouri), British Airways (3.600), easyJet (2.000), Lufthansa (2.000) și Wizz Air (1.250). (Schengen Visa Info)

8. Spania a anunțat că pasagerii vor putea călători gratuit cu trenul pe rute interne pe distanțe de până la 300 de kilometri în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, în cazul biletelor de tren care includ cel puțin două opriri. Măsura are rolul de a impulsiona cererea pentru servicii de transport prietenoase cu mediul înconjurător. (The Guardian)

9. Un sondaj realizat de lanțul hotelier Crowne Plaza în SUA arată că 72% dintre clienți doresc să combine turismul cu munca de la distanță, în timp ce 80% dintre clienți vor ca în viitor să adauge câteva zile în plus la călătoriile de afaceri cu scopul de a face turism. Această tendință a determinat marile lanțuri hoteliere să dezvolte o serie de facilități pentru munca de la distanță. (Travel Weekly)

10. Travelator propune o vacanță de o săptămână în Croația pentru numai 95 de euro de persoană. Prețul include zbor cu Ryanair pe ruta București – Zadar pentru 27 de euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Apartments & Rooms Boris (Sukošan) pentru 137 de euro. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Vacanțele în Thassos, cu până la 10% mai scumpe în această vară – Cronica de Turism
Peste 100 de hoteluri de pe litoral vor fi deschise pe litoralul românesc în weekendul 1-2 mai – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău