Peste 20.000 de persoane au protestat aseară în Piata Victoriei – Cronica dimineții

1. Peste 20 de mii de persoane au protestat aseară, în Piaţa Victoriei, fără incidente. La ora 21.00, oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au scandat „PSD, ciuma roşie”, „Hoţii”,„Jandarmeria apără hoţia”. (News.ro)

2. Coreea de Nord a mai testat lansarea a două rachete în Marea Japoniei. Testul a fost efectuat la câteva ore după ce președintele Trump declarase că a primit o “scrisoare foarte frumoasă” de la Kim Jong Un. Acesta l-a informat pe președintele american ca va opri testele imediat ce se vor termina exercițiile militare comune SUA – Coreea de Sud. (Reuters)

3. După două zile de tăcere, Rusia a recunoscut ieri că explozia care a avut loc joi la o bază de lansare de rachete depe coasta Marii Albe a avut un caracter nuclear. Comunicatul anunță ca cinci persoane și-au pierdut viața. (Hotnews)

4. Mai mult de un milion de persoane au fost evacuate în China din cauza taifunului Lekima. (BBC)

5. Actorul american Richard Gere, care a venit vineri să susţină migranţii prezenţi la bordul Open Arms, o navă blocată de o săptămână în largul Insulei italiene Lampedusa, a cerut să se oprească „diabolizarea” migranţilor. (News.ro)

6. Fostul vicepreședinte american Joe Biden, candidat la nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, a gafat la un discurs despre educație ținut în Iowa. El a declarat că și copiii săraci sunt la fel de talentați și deștepți ca cei albi. (NYTimes)

7. Celulele stem ar putea fi folosite pentru a stimula creșterea unor dinți noi. În prezent nu există nici un tratament care să ajute la creșterea din nou a dinților pierduți. (Telegraph)

8. O companie din patru din Marea Britanie si SUA au furnizat datele personale ale partenerei unui cercetator care a efectuat un test. El a vrut sa vada cum sunt respectate regulile de protectia datelor. Cateva companii i-au furnizat datele cardurilor de credit, detaliile despre traseul calatoriei si datele de login si parolele de acces. (BBC)

9. Industria funeraliilor din SUA a ajuns la $17 miliarde pe an. Oferta s-a diversificat, de la împrăștierea cenușei în spațiu, la transformarea cenușei într-un diamant sau arderea ecologică a corpului. (Link)

10. Un nou studiu arată că persoanele în vârsta care consumă alcool, în cantităti moderate, au șanse să traiască mai mult decât cei care nu consumă. (USAToday)

Fotografia dimineții – Richard Gere la bordul navei Open Arms:

Ți-ar mai putea plăcea
Din 4 mai va începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie – Cronica dimineții
1,7 milioane de persoane au protestat, ieri, pe străzile din Hong Kong – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău