Peste 54 miliarde lei a împrumutat Guvernul pe primele 7 luni – Cronica diminețiii

1. Poliţistul care a preluat apelul la 112 al fetei de 15 ani ucise la Caracal i-a spus acesteia să rămână acolo unde este şi să nu mai ţină linia ocupată, potrivit unor surse. Alexandra a fost timorată de polițist, care a inhibat-o prin atitudinea lui, ba chiar ar fi fost recalcitrant. (Digi24)

2. Prim-adjunctul STS, general de brigadă Sorin Bălan, a declarat ieri că Poliţia a deschis aplicaţia de localizare a apelului Alexandrei, fata ucisă la Caracal, la mai bine de o oră după ce fata a sunat la 112. (News.ro)

3. Două pagini de Facebook, politice.net și litere.net, ce corespund unor site-uri cu proprietari ascunși, au sponsorizat cel puțin trei știri false sau materiale de propagandă împotriva organelor de anchetă după tragedia de la Caracal. (Pressone)

4. Guvernul a împrumutat în iulie peste 14 miliarde de lei. Totalul împrumuturilor de anul acesta a trecut de 54 miliarde de lei. (Profit.ro)

5. Premierul britanic Boris Johnson a anunţat ieri că aşteaptă un gest din partea europenilor în favoarea redeschiderii negocierilor cu privire la Brexit. (News.ro)

6. “Creierul” atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001, Khalid Sheikh Mohammed, a declarat că ar putea ajuta rudele victimelor în procesul cu Arabia Saudită dacă guvernul american nu va cere pedeapsa capitală pentru el. Aproape 3000 de persoane au murit în atacurile de la turnurile gemene, iar rudele acestora au dat în judecată guvernul saudit pentru ajutorul acordat în coordonarea atacurilor sinucigașe. (WSJ)

7. Cinci bănci importante, JP Morgan, Barclays, UBS, RBS și Citigroup, sunt ținta unui proces colectiv în Marea Britanie, legat de manipularea pieței valutare. (Profit.ro)

8. O petiţie prin care li se cere autorităţilor o înăsprire a legislaţiei cu privire la violenţele conjugale în Rusia a adunat aproximativ 650.000 de semnături. (News.ro)

9. Uber a concediat ieri o treime din departamentul de marketing, care numără aproximativ 1200 persoane în cele 75 de birouri din întreaga lume. (NYTimes)

10. Etiopia a plantat peste 200 milioane de copaci într-o singura zi. Inițiativa face parte dintr-o campanie ce își propune plantarea a 4 miliarde de copaci pana în octombrie. (WashingtonPost)

Fotografia dimineții – Sute de baloane în Chambley, Franța, în încercarea de a depași un record. Charles Platiau/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Educației: Se observă o creştere îngrijorătoare a fenomenului de bullying dar şi o creştere a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor – Cronica dimineții
Peste 10 mii de români s-au plâns în primele șase luni ale anului de felul în care sunt tratați de marii furnizori de gaze și curent – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău