Peste 60% din ruși regretă dispariția Uniunii Sovietice – Cronica dimineții

1. Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că opțiunea PNL este pentru formarea unui guvern monocolor. Declarația a fost făcută aseară, după întâlnirile cu liderii Pro România, UDMR și ALDE. ​(Hotnews)

2. Liderii europeni au aprobat, în unanimitate, acordul Brexitului, pe care-l trimit astfel, în mod oficial, Parlamentului britanic pentru a fi ratificat sâmbătă. (News.ro)

3. Regina-mamă Elena a României va fi reînhumată alături de fiul ei, regele Mihai I, la Curtea de Argeş. Mâine, de la ora 12.00, va fi oficiată slujba de înmormântare în Catedrala Istorică de la Curtea de Argeş. Sicriul va ajunge în ţară astăzi, la ora 11.00. (News.ro)

4. Deficitul bugetar va depăși limita de 3%, limita maximă impusă de UE, din produsul intern brut în acest an și se va plasa în jurul a 4% din PIB, a declarat Ionuț Dumitru, economist-șef al Raiffeisen Bank și fostul președinte al Consiliului Fiscal. Dumitru adaugă că nu mai e timp pentru noul guvern, ce se va instala abia în noiembrie, să corecteze suficient situația. (Profit.ro)

Promo: Celebrul economist american Nouriel Roubini vine în România pe 11 noiembrie, pentru un eveniment organizat de Profit.ro. Detalii despre conferință găsiți aici.

5. Statele Unite şi Turcia au încheiat un acord în vederea unui armistiţiu în nordul Siriei, care să permită retragerea forţelor kurde, a anunţat vicepreşedintele american Mike Pence. Toate operaţiunile militare urmează să fie oprite timp de 120 de ore, iar Statele Unute vor ajuta la o ”retragere ordonată” a forţelor kurde din ”zonă de securitate” de la frontieră. (WSJ)

6. Reuters scrie că fondul de investiții ceh PPF, deținut de cel mai bogat om din Cehia, Petr Kellner, este foarte aproape de a cumpăra un procent majoritar în CME, firma care deține televiziunile ProTV. (Link)

7. Listarea pe bursă a celei mai mari companii din lume, Aramco, gigantul energetic deținut de Arabia Saudită, a fost amânată pentru prima parte a anului viitor. Listarea Aramco va fi cea mai mare listare din lume, pe bursă, a unei companii. (WSJ)

8. O falie din California, lungă de 250+ km, s-a deplasat pentru prima oară de când există măsurători moderne. Mișcările faliei Garlock pot genera cutremure de 8.0 magnitudine. (Axios)

9. 6 din 10 ruși regretă faptul că Uniunea Sovietică nu mai există, conform unui sondaj. Numărul crește la 7, dacă vorbim de cei peste 60 de ani, care au trăit în comunism, și scade la 5, pentru tinerii între 18 și 34 de ani. (Link)

10. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că el și compania pe care o conduce sunt campioni ai libertății de exprimare, într-un discurs ținut la Georgetown University. (Axios)

Fotografia dimineții – Fermierii olandezi au blocat un drum cu tractoare după ce guvernul i-a acuzat că gazele produse de fermele lor generează poluare. Robin van Lonkhuijsen/ANP/AFP via Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Datoria globală a lumii a crescut cu $7500 miliarde în primele șase luni – Cronica dimineții
Surse: Măsurile fiscale care apar într-un proiect de OUG nu sunt finale – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău