IBM: $3.86 milioane este costul mediu al unei breșe de securitate anul acesta – Cronica de Tehnologie

1. Apple a cumpărat startup-ul canadian Mobeewave, pentru o sumă estimată la $100 milioane. Mobeewave a dezvoltat o tehnologie de plată directă prin NFC, ce nu are nevoie de alt hardware pentru realizarea plăților. Cardurile sau telefoanele compatibile pot procesa direct plățile între ele. (Profit.ro)

2. FBI a identificat hackerii care au spart Twitter folosind o copie a bazei de utilizatori ai forumului OGUsers, date despre utilizatorii Discord și informații obținute de la Coinbase. Au fost identificați trei vinovați, cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani, creierul operațiunii fiind Graham Ivan Clark de 17 ani. (ZDNet)

3. Oferta Nvidia pentru achiziția Arm ar valora $32 miliarde și ar include cash și acțiuni. Prin cumpărarea Arm, Nvidia și-ar consolida poziția pe piața semiconductorilor. (FT)

4. Tencent a făcut o ofertă de $2.1 miliarde pentru cumpărare a 61% din motorul chinez de căutare Sogou, pe care vrea să-l și delisteze de la bursa din New York. Tencent deține deja 39% din Sogou. (Bloomberg)

5. Facebook va găzdui videoclipuri muzicale, la început doar în Statele Unite. Acestea vor fi vizibile atât în Newsfeed, cât și în Facebook Watch, secțiunea video a rețelei sociale. În urma deal-urilor cu marile studiouri, pe Facebook vor putea fi văzuți artiști precum Bob Marley, Elton John, Marvin Gaye și Miley Cyrus. (Profit.ro)

6. $3.86 milioane este costul mediu al unei breșe de securitate anul acesta, conform IBM, în scădere cu 1,5% față de 2019. În cazul companiilor mari, cu peste 50 milioane de clienți, costurile pot ajunge la $392 milioane. (ZDNet)

7. În ciuda hype-ului, sub 9% din companiile americane folosesc inteligența artificială, conform unui recensământ oficial făcut în 2018, care a vizat 583.000 de firme. 2,8% dintre acestea folosesc machine learning, iar 2,5% apelează la voice recognition – acestea fiind printre cele mai frecvent implementate domenii de AI. (Wired)

8. Gazda startup-urilor din Londra, TechHub, a demarat procedurile de insolvență, dând vina pe pandemie. Din cauza măsurilor de izolare care au împiedicat membrii să mai folosească spațiul închiriat, TechHub a pierdut trei sferturi din venituri. (FT)

9. Rakuten va închide magazinul online Buy.com, care opera în Statele Unite. Japonezii au cumpărat Buy.com cu $250 milioane în 2010. (TechCrunch)

10. Despre evoluția industriei de ringtone-uri, care avea în 2007 vânzări de $1,1 miliarde de dolari și s-a contractat cu 97% în următorii 10 ani. Sunt invocate mai multe cauze ale declinului, printre care creșterea în popularitate a aplicațiilor de chat și chiar preferarea vibrațiilor în locul unui ton de apel. (OneZero)

Ți-ar mai putea plăcea
Google are o a doua problemă tehnică în decurs de două zile – Cronica de Tehnologie
Piața smartphone-urilor a scăzut în Europa cu 14% anul trecut – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău