Peste 800 de angajați Amazon lucrează la un robot domestic “cât două pisici mici“ – Cronica de Tehnologie

1. Peste 800 de angajați Amazon lucrează la un robot domestic “cât două pisici mici“. Nume de cod Vesta, robotul va fi dotat cu mai multe camere video și va putea fi controlat pe baza comenzilor vocale procesate de Alexa. (Business Insider)

2. Mark Zuckerberg spune că până în 2030 ne vom “teleporta” la ședințe și în alte case și vor vorbi cu cei de acolo ca și cum am fi prezenți fizic – asta prin intermediul ochelarilor inteligenți, care vor reduce nevoia de deplasare, urmând să contribuie la combaterea schimbărilor climatice. (CNBC)

3. Audi își va dota SUV-ul electric Q4 E-Tron cu un sistem de realitate augmentată ce va pune un HUD direct pe parbriz și va ajuta șoferul cu informații și linii de ghidare. HUD-ul va include, printre altele, indicatoare pentru respectarea benzilor, avertizări cu privire la distanța față de mașina din față și săgeți pentru navigarea GPS care indică următoarele viraje. (The Verge)

4. Un grup de hackeri a accesat peste 150.000 de camere video conectate la cloud, vândute de Verkada. Au fost accesate filmări realizate în spitale și închisori, dar și în companii precum Tesla, Cloudflare și chiar birourile producătorului. Hackerii spun că au vrut doar să demonstreze cât de răspândită este deja supravegherea video și cât de prost este securizată. (Bloomberg)

5. T-Mobile va folosi în cadrul unui program publicitar datele colectate de la clienți și le va furniza firmelor de advertising. Clienții vor fi automat înregimentați în programul care va începe pe 26 aprilie, dacă nu își exprimă dorința de a nu participa. (WSJ)

6. TikTok are peste 3.000 de angajați în Europa, aproape dublu față de cei 1.600 de angajați pe care îi avea în luna septembrie. Compania chineză va avea trei birouri în Londra, acolo unde a făcut cele mai multe angajări. (Business Insider)

7. Samsung anunță un nou eveniment Unpacked pentru 17 martie. După evenimentul din ianuarie, unde a prezentat flagship-ul S21, producătorul coreean este așteptat acum să lanseze seria de smartphone-uri “accesibile” Galaxy A, care împrumută unele din caracteristicile vârfului de gamă, dar costă mai puțin. (Cnet)

8. Dropbox va cumpăra DocSend cu $165 de milioane. Serviciul de partajare a documentelor are 17.000 de clienți și a beneficiat de investiții care însumează $15.3 milioane. (TechCrunch)

9. Google TV va avea profiluri pentru copii, care vor include recomandări pentru cei mici și funcții de control parental, inclusiv o limită de timp pentru vizionare. Acestea vor fi disponibile la nivel global în lunile următoare, după ce vor fi lansate luna aceasta în SUA. (Arstechnica)

10. O echipă internațională de oameni de știință (printre care se numără și Eugen Radu, un cercetător cu origini românești) a prezentat un nou model teoretic pentru găurile de vierme microscopice din teoria relativității a lui Einstein. Noua teorie susține că tunelurile ar putea fi traversate și fără materie exotică cu masă negativă, care să combată instabilitatea. În schimb, ar ajuta unele particule elementare, precum electronii. În plus, pe lângă materie, găurile de vierme ar putea fi traversate și de anumite semnale, precum undele electromagnetice. Cercetătorii exclud călătoriile interstelare din acest model. (Phys)

Ți-ar mai putea plăcea
China încearcă să reducă dependența de jocuri a copiilor și impune o limită de 90 de minute pe zi – Cronica de Tehnologie
Mai multe companii chineze (Tencent, Alibaba și Xiaomi) dezvoltă clone de Clubhouse – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău