Peste o treime din routere nu au primit nici măcar un update în ultimul an – Cronica de Tehnologie

1. Google, Twitter, Facebook și Telegram au anunțat că nu vor mai procesa temporar cererile venite din partea poliției din Hong Kong. Conform noii legi, pe care cele 4 companii spun că vor să o studieze mai bine între timp, poliția are dreptul de a cere ștergerea postărilor online și poate, de asemenea, să pedepsească companiile de internet care nu se supun. (NYTimes)

2. Florida a adoptat o lege care împiedică firmele de asigurări să acceseze și să folosească datele genetice pentru a stabili clauze pe baza acestora. Florida devine, astfel, primul stat american care completează legislația federală, interzicând accesul la datele genetice inclusiv companiilor care vând asigurări de invaliditate, pe viață sau de îngrijire pe termen lung. (Washington Examiner)

3. Microsoft și-a exprimat interesul de a cumpăra divizia de jocuri a Warner Bros., o achiziție care ar putea ajuta producătorul Xbox-ului să-și extindă capacitățile de producție de jocuri pentru propria consolă de gaming. AT&T evaluează de mai multe luni o vânzare cu aproximativ $4 miliarde, iar printre companiile interesate se numără deja Take-Two Interactive, EA și Activision Blizzard. (The Information)

4. Peste o treime din routere nu au primit nici măcar un update în ultimul an, conform unui studiu realizat de institutul german Fraunhofer, care a avut în vedere 127 de routere vândute de 7 companii diferite. Asta în condițiile în care nu există router fără probleme de securitate și se descoperă constant noi și noi vulnerabilități. Dintre producători, sunt evidențiați ASUS și Netgear, care reușesc să-și securizeze mai bine produsele decât D-Link, Linksys sau TP-Link. (ZDNet)

5. Curtea Supremă a Statelor Unite a abrogat o lege din 2015 care permitea recuperatorilor de datorii să folosească apelurile automatizate pentru a contacta debitorii. Judecătorii au decis că vechea lege încalcă Primul Amendament din Constituție. (Ars Technica)

6. TikTok se retrage din Hong Kong pentru a evita să trimită datele utilizatorilor săi autorităților, în lumina noii legi de securitate prin care companiile de internet vor fi obligate să dea curs cererilor venite din partea poliției. TikTok, care încearcă de mult timp să scape de suspiciunile privind colaborarea cu guvernul chinez, își va retrage aplicația din App Store și Google Play. (Axios)

7. Instagram a început să testeze Reels în India. Reels, care este o secțiune în Instagram ce acomodează același conținut video scurt ca TikTok, se extinde în India la puțin timp după ce TikTok și restul aplicațiilor chinezești au fost interzise. (TechCrunch)

8. O echipă internațională de cercetători a pus bazele unui algoritm care ar putea identifica focarele de COVID-19 înainte ca acestea să izbucnească. Modelul folosește informațiile motoarelor de căutare, ale rețelelor sociale și smartphone-urilor pentru a avertiza cu 14 zile înainte sau chiar mai devreme cu privire la zonele în care se vor înmulți cazurile. (NY Times)

9. Inginerul Yahoo care a spart peste 6.000 de conturi de email pentru a căuta conținut pornografic personal a primit arest la domiciliu și 5 ani de supraveghere. Acesta va plăti o amendă de $5.000 și daune către Oath de $118,456. (Profit.ro)

10. Jocurile AAA pentru viitoarea generație de console vor fi mai scumpe, conform unor surse din industrie. Acestea vor costa $70 în loc de $60. Este prima scumpire din 2005, de când “Call of Duty 2” a stabilit acest prag de preț. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
În ultimii 25 de ani, Huawei a primit de la statul chinez beneficii de aproximativ $75 miliarde – Cronica de Tehnologie
Niciunul dintre giganții din tehnologie nu se mai află în “Top 10 companii pentru care să lucrezi” – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău