Peste un 1 miliard de iPhone-uri sunt folosite în toată lumea – Cronica de Tehnologie

1. Apple a livrat 90,1 milioane de iPhone-uri în ultimul trimestru, ajungând la o cotă de piață de 23,4%. Este cel mai mare număr de smartphone-uri livrate de Apple într-un singur trimestru de când când IDC analizează această piață. În același timp, Huawei a scăzut cu 42,4%, după ce a livrat doar 32,3 milioane de unități. (Reuters)

2. Peste un 1 miliard de iPhone-uri sunt folosite în toată lumea, în creștere de la 900 de milioane în 2019, spune șeful companiei Tim Cook. În total, sunt active 1,65 miliarde de dispozitive Apple, în creștere de la 1,5 miliarde în urmă cu un an. (Reuters)

3. Mark Zuckerberg atacă, din nou, Apple, pe care o acuză că se folosește de monopolul deținut pentru a promova iMessage în defavoarea WhatsApp și Messenger. Șeful Facebook spune că Apple este unul dintre cei mai mari rivali ai companiei pe care o conduce. În context, Apple tocmai a anunțat că în primăvară va activa noile funcții de intimitate, prin care aplicațiile trebuie să ceară în mod expres acceptul utilizatorului pentru colectarea datelor personale. (CNBC)

4. Fintech-urile trebuie să respecte aceleași legi precum băncile, spune viceguvernatorul Băncii Centrale din China. “Fintech-ul este tot un serviciu financiar, în esență, astfel că trebuie aplicat principiul << aceeași afacere, aceleași reguli >>”, scrie acesta într-o opinie publicată în Financial Times. (FT)

5. Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger au împreună 3,3 miliarde de utilizatori, în creștere de la 2,89 miliarde de utilizatori în urmă cu un an. Pentru fiecare utilizator, Facebook câștigă $8.62 într-un trimestru. (Sarah Frier / Bloomberg)

6. De la jumătatea anului, Apple va începe să producă iPad-uri în Vietnam, fiind prima oară când gigantul american va asambla un număr semnificat de tablete în afara Chinei. În același timp, compania americană crește producția la fabricile din India, unde va fi asamblat iPhone 12 chiar începând cu acest trimestru. (Nikkei)

7. Profitul Samsung a crescut cu 26% YoY, la $8.17 miliarde, cu venituri de $55 de miliarde, în creștere cu 3% YoY. Producătorul coreean a fost ajutat de cererea mare pentru cipuri, însă vânzările de mobile au scăzut cu 11% YoY la $19.3 miliarde. (Reuters)

8. Iranul a blocat accesul la Signal, după ce un număr semnificativ de utilizatori au ales această aplicație, nemulțumiți de noile reguli WhatsApp. Signal a mai fost blocată în Iran, din cauza algoritmului puternic de criptare, în perioada 2016 – 2017. Instagram și WhatsApp rămân singurele platforme sociale disponibile în această țară. (Aljazeera)

9. Cel mai nou smartphone Sony, Xperia Pro 5G, costă $2,500 și se remarcă prin intrarea HDMI care-l poate transforma într-un ecran extern. Producătorul japonez vizează creatorii de conținut, care pot folosi device-ul pentru transmisiuni live, prin 5G, filmate cu o cameră dedicată. (Neowin)

10. 77% dintre studenții americani care au participat la un sondaj cred că platformele sociale au prea multă putere, iar 51% dintre aceștia cred că giganții din tehnologie ar trebui supuși unei legislații mai stricte. (Axios)

Ți-ar mai putea plăcea
Astăzi a început CES 2021, cel mai mare târg de electronice – Cronica de Tehnologie
37% dintre administratorii rețelelor se tem cel mai mult, în ceea ce privește securitatea, de vulnerabilitățile aplicațiilor folosite – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău