Peste o treime dintre copiii din România trăiesc în locuințe fără toaletă în interior – Cronica serii

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat azi că la Ocolul Sighet a fost descoperită poate cea mai mare tăiere ilegală din România în ultimii cinci ani, de pe o suprafață de 340 de hectare de pădure fiind furați peste 100.000 de metri cubi.

1. Un nou caz de coronavirus a fost depistat la o persoană de 71 de ani din Suceava, numărul total al celor diagnosticaţi ajungând astfel la şase.  Un băiat de 16 ani din Timişoara a fost cel de-al cincilea caz confirmat de infectare cu coronavirus din România. El este o rudă a bărbatului infectat şi internat în cursul zilei de marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. (News.ro)

2. Peste o treime dintre copiii din România trăiesc în locuințe fără toaletă în interior, media UE fiind de 2,6%. Unul din cinci copii care nu dispune de dotările sanitare în gospodărie nu se spală pe mâini după ce folosește toaleta. Datele apar în raportul „Bunăstarea copilului din mediul rural”, realizat în 2018 de Fundația World Vision România. (Profit.ro)

3. Comisia Europeană a anunțat că începe procedura de deficit excesiv pentru România. Astfel, Comisia a propus Consiliului să inițieze o procedură de deficit excesiv pentru România și a adoptat o recomandare adresată Consiliului de stabilire a cerințelor de ajustare. Recomandarea propusă prevede că România să urmeze o traiectorie de ajustare durabilă și credibilă pentru a pune capăt deficitului excesiv până în 2022, cel târziu. (Profit.ro)

4. Măsuri asigurătorii în valoare de aproximativ 10 miliarde de lei emise de ANAF în cauze aflate în cercetare penală vor fi ridicate în 6 martie din cauză că legiuitorul – Guvernul sau Parlamentul – nu a reușit să corecteze în timp util o prevedere legală declarată neconstituțională de Curtea Constituțională. (Hotnews)

Una din Cronica de Business:  Peste 60% dintre firmele din Japonia au fost afectate de epidemia de coronavirus. (Reuters)

5. Pentru prima oară de când președintele Trump a anulat acordul nuclear semnat de Barack Obama, Iranul pare să aibă suficient uraniu pentru a produde o bombă nucleară. Ar putea dura luni sau chiar ani până când vor reuși să o fabrice. (NYTimes)

6. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat despre Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, arestat preventiv pentru 30 de zile în urma unui flagrant de luare de mită, că „este regretabil să încătușăm oameni bolnavi”. „Am să discut cu ministrul de Interne. Nu putem încătușa persoane bolnave, care nu prezintă risc. Trebuie adaptate procedurile.” (News.ro)

7. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că a solicitat comisarului general de la Garda Națională de Mediu schimbarea din funcție a comisarului general de la Garda de Mediu București. Decizia vine pe fondul unei implicări a acestuia nu tocmai eficiente în ceea ce privește monitorizarea problemelor de mediu cu care se confruntă Capitala. (Profit.ro)

8. Michael Bloomberg a anunțat că se retrage din cursa democraților. Bloomberg este marele pierzător al alegerilor preliminare ale Democraților americani de Super Tuesday, după ce a cheltuit $600 milioane în campania electorală și nu a reușit să câștige alegerile în nici unul din cele 14 state. (WSJ)

9. Oamenii de știință au descoperit prima proteină extraterestră (pe care au botezat-o hemolithin) într-un meteorit care s-a prăbușit pe Pământ în urmă cu 30 de ani. Descoperirea vine în sprijinul teoriei conform căreia proteinele pot exista în spațiu. Proteinele se numără printre elementele de bază ale vieții, fără de care aceasta nu poate exista. (Science Alert)

10. Peste jumătate dintre fumători consideră că produsele de vapare a nicotinei sunt la fel sau mai dăunătoare decât fumatul, chiar dacă decesele survenite în SUA din cauza vapării au fost provocate de substanţe interzise în Marea Britanie, potrivit unui raport independent publicat de Public Health England’s. Raportul subliniază că utilizarea regulată a produselor de vapare a nicotinei este cu mult mai puţin nocivă decât fumatul. (News.ro)

Fotografia serii – Joe Biden este marele câștigător al alegerilor demcraților de noaptea trecută. El a câștigat în Texas, Virginia, North Carolina, Alabama, Oklahoma, Tennessee, Arkansas, Minnesota şi Massachusetts. Biden a preluat conducerea după numărul de delegați:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Eurostat: România a înregistrat cea mai mare creștere, pe trimestrul 2, a costului forței de muncă
Studiu: SUA trebuie să ajungă în iunie la 5 milioane de testări pe zi pentru a relua activitatea în siguranță – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău