Peste un milion de gospodării nu-și pot plăti la timp cheltuielile legate de întreținerea locuinței – Cronica dimineții

1. Peste un milion de gospodării (din cele peste 7 milioane de gospodării, câte sunt în România) nu și-au putut plăti la timp cheltuielile legate de întreținerea locuinței (facturile la gaze, apă, căldură etc). (Hotnews)

2. Doua comisii ale congresului american investigheaza dacă președintele Trump are voie să încurajeze oficialii americani și cei straini să stea la hotelurile sale. (CBSNews)

3. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde în perioada următoare sunt anunţate greve ale personalului de bord al Ryanair, astfel că orarul zborurilor ar putea fi perturbat. (News.ro)

4. Peste 140.000 de români, din cei 410.000 care locuiesc în Regatul Unit, s-au înregistrat pentru a obţine noul drept de şedere în Marea Britanie, care le garantează drepturile după Brexit. (Hotnews)

5. Facebook și Instagram au început să afișeze popup-uri informative atunci când utilizatorii caută ceva legat de vaccinuri. Compania americană direcționează utilizatorii către site-urile CDC și World Health Organization, încercând să combată dezinformarea din această zonă. (CNN

6. 31.3% a fost cota de piață a mașinilor cu motoare diesel înmatriculate în Uniunea Europeană în perioada aprilie-iunie 2019, în scădere de la 36.3% în perioada similară a anului trecut. (Automarket)

7. Veniturile din streaming, în Statele Unite, au crescut cu 26% pe primele șase luni ale anului, ajungând la $4,3 miliarde. Streamingul a ajuns să genereze aproape 80% din veniturile industriei muzicale din SUA. (TheVerge)

8. H&M a anunțat că nu va mai cumpăra piele din Brazilia din cauza incendiilor din padurea amazoniană. (NYTimes)

9. Echipa feminină a României, formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu, s-a calificat în semifinalele Campionatului European de tenis de masă, de la Nantes, trecând în sferturile de finală de Franţa, scor 3-0. Semifinala poate fi vazută azi pe LookSport/LookPlus.

10. Indianca Erramatti Mangayamma, în vârstă de 73 de ani, este cea mai în vârstă persoană din lume care a născut. Ea a rămas însărcinată prin fertilizare in vitro, iar doctorii au adus pe lume două gemene, prin cezariană. (News.ro)

Fotografia dimineții – Portul Marsh din Bahamas, inainte și după trecerea uraganului Dorian. Imagini din satelit furnizate de Maxar Technologies via AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul de Interne: Azi anunţăm măsurile care vor fi aplicate după 15 mai – Cronica dimineții
Românii iși aleg azi Președintele – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău