Petrolul ar putea închide luna cu prima scădere de preț din noiembrie anul trecut – Cronica de Business

1. Producătorul de componente pentru aeronave Universal Alloy Corporation, cu două fabrici funcționale în Maramureș, caută teren în județele Prahova, lângă rafinăria Petrobrazi, și Dâmbovița pentru investiția strategică de un miliard de euro a Varta într-o nouă fabrică de baterii pentru mașini electrice. (Profit.ro)

2. Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat că este mai îngrijorat de riscul de a nu reuși să reducă inflația ridicată decât de posibilitatea de a crește ratele dobânzilor prea mult și de a împinge economia Statelor Unite într-o recesiune. (WSJ)

3. Economista şefă a Băncii Mondiale, Carmen Reinhart, este sceptică că SUA şi alte state ale lumii pot evita o recesiune, având în vedere inflaţia ridicată, creşterile bruşte ale dobânzilor şi încetinirea creşterii economice în China. (News.ro)

4. Petrolul ar putea închide luna cu prima scădere de preț din noiembrie anul trecut, în condițiile în care cererea pentru benzină din SUA a scăzut din cauza prețurilor record. Luna viitoare are loc reuniunea OPEC+, iar așteptările sunt pentru o creștere modestă a producției. (Bloomberg)

5. Inflația din Germania a scăzut la 7,6%, comparativ cu iunie anul trecut, de la 7,9%, cât a fost în mai (Link). În același timp, inflația din Spania a ajuns la 10%, ritm anual, un nivel peste așteptări care nu a fost prognozat de nici un analist. (Bloomberg)

6. Incertitudinea de pe piețele globale de petrol și gaze ar putea rămâne pentru o perioadă, deoarece capacitatea neutilizată de extragere și rafinare este foarte scăzută, în timp ce cererea este încă în redresare, a declarat CEO-ul Shell, Ben van Beurden. (Reuters)

7. Costul chiriei pentru caselor unifamiliale din SUA a înregistrat un nou record, în aprilie, când au crescut cu 14%, în ritm anual. Cea mai mare creștere au înregistrat-o locuințele din Miami, 41%. (Bloomberg)

8. Cel mai mare producător de ciment din India, UltraTech Cement, a importat cărbune din Rusia plătind în yuani chinezi, conform documentelor vamale. Este o o metodă de plată rară dar care ar putea deveni comuna în perioada următoare, pe măsură ce unele state asiatice încearcă să renunțe la plată în dolari americani. (Reuters)

9. Un tribunal din Insulele Virgine Britanice a ordonat lichidarea Three Arrows Capital după ce creditorii au dat în judecată fondul de investiții specializat pe investițiile în criptomonede. Creditorii au cerut rambursarea datoriilor, a declarat un avocat al fondului. Three Arrows a suferit pierderi în ultimele săptămâni din cauza scăderii pieței de criptomonede. Three Arrows Capital a investit în Luna, Grayscale Bitcoin Trust și tokenurile „Lido Staked ether”, un derivat al etherului. (WSJ)

10. Scăderea Bitcoin de 56%, înregistrată în acest trimestru, este cea mai mare înregistrată de această criptomonedă din al treilea trimestru al anului 2011, când Bitcoin era încă la început. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Business: Importul de mâncare va costa mai puțin anul acesta, Ajax a pierdut mai mult decât meciul cu Tottenham, iar New York Times a atras și mai mulți abonați online
Anul viitor va fi primul din ultimii 20 de ani în care investițiile în infrastructura din SUA vor crește mai rapid decât cele din China – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău