Piața comunicațiilor – 8,07 miliarde lei la şase luni: Cronica de Business

1. Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în octombrie cu 11,5%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm scăzut față de cel înregistrat în luna anterioară. (Profit.ro)

2. Samsung Electronics va suplimenta investiţiile la fabrica sa de cipuri din China cu $8 miliarde, de la nivelul de $7 miliarde anunţat în 2017, pentru a creşte producţia de cipuri de memorie NAND. (News.ro)

3. Producătorul de medicamente Bristol-Myers Squibb a câștigat un proces împotriva Gilead Sciences și va primi daune în valoare de $752 milioane, după ce un juriu a decis că Gilead a încălcat un patent deținut de Bristol cu privire la o tehnologie de tratare a cancerului. (Reuters)

4. Platforma germană de comenzi online de mâncare Delivery Hero va prelua cea mai mare aplicație rivală din Coreea de Sud, Woowa Brothers, la o evaluare de $4 miliarde. (Bloomberg)

5. Piața comunicațiilor a atins în prima jumătate a acestui nivelul de 8,07 miliarde lei, de la 7,76 miliarde de lei în intervalul ianuarie – iunie 2018, potrivit datelor autorității de reglementare în comunicații (ANCOM), pe fondul avansului serviciilor de internet și retransmisii programe televiziune, în detrimentul telefoniei, care continuă însă să aibă cea mai mare contribuție la realizarea veniturilor. (Profit.ro)

Bonus:

6. Valoarea activelor totale aflate în administrare, la nivelul întregului sistem de pensii private, a ajuns la 61,53 miliarde de lei, la 30 septembrie 2019, în creștere cu 24,04% față de decembrie 2018. (Hotnews)

7. Visma Software, dezvoltator norvegian de soluţii software pentru companii, cu afaceri anuale de peste €1,1 miliarde în 2018, care a făcut aproape zece achiziţii în acest an, este pe cale să încheie o tranzacţie de preluare şi pe plan local cu Intelligent IT, firma din Sibiu care a creat soluţia de facturare şi gestiune Smart Bill pentru IMM-uri. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Rezerva Federală ar putea începe să reducă ritmul achizițiilor de active la jumătatea lunii noiembrie – Cronica de Business
Profituri și pierderi istorice în perioada pandemiei – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău