Piața de lux, minus 35%-39% în acest an – Cronica de business

1. Grupul elvețian Ringier a preluat întregul pachet de acțiuni al portalului Imobiliare.ro, la 4 ani după ce intrase în acționariat. (Profit.ro)

2. Firma americană de private equity Advent International a ajuns la o înțelegere pentru preluarea diviziei britanice și o participație minoritară în divizia din Germania a firmei de curierat Hermes, într-o tranzacție în valoare de $1 miliard. (Financial Times)

3. Sony Europe l-a numit pe Lucian Rădulescu în poziția de Country Head SCSE (Sony Central-Southeast Europe, cu sediul în Budapesta, Ungaria), începând de la 1 iulie 2020. (Profit.ro)

4. Restricţiile adoptate de Casa Albă împotriva companiilor chinezeşti ar putea avea un efect de bumerang asupra Apple, care, în cel mai pesimist scenariu, ar putea vinde în viitor cu 30% mai puţine iPhone-uri. (News.ro)

5. Compania americană din domeniul energiei Occidental Petroleum a înregistrat o pierdere de $8,35 miliarde în al doilea trimestru, pe fondul prețului scăzut al petrolului și a crizei Covid-19. (Reuters)

Bonus:

6. Investitorul Carlyle Group ia în considerare vânzarea producătorului portughez de ambalaje Logoplaste, care s-ar putea face la o evaluare de €1 miliard. (Bloomberg)

7. Piața bunurilor de lux va vedea o scădere de 35%-39% în acest an versus 2019, conform estimărilor firmei de consultanță McKinsey. (CNBC)

8. Averea fondatorului Facebook Mark Zuckerberg a urcat la $100 miliarde după lansarea unei noi funcții video, Instagram Reels, care rivalizează cu aplicația chineză TikTok. (Startup Cafe)

9. Piaţa auto a scăzut cu peste 34% în primele şapte luni în România, la 61.796 autovehicule înmatriculate, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor Auto (News.ro)

10. Daniel Piţurlea a ajuns la afaceri de 390 milioane lei cu grupul din construcţii Concelex, care lucrează la stadioanele Steaua şi Rapid. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Banca Națională a României a majorat dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale la 2,5% – Cronica de Business
Tesla, profit de $16 milioane în primul trimestru – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău