În dronele livrate Rusiei de Iran au fost descoperite componente internaționale – Cronica de Tehnologie

1. Piața startup-urilor din India are un potențial extraordinar, crede co-fondatorul Facebook, Eduardo Saverin. Acesta spune că a făcut deja investiții aici prin B Capital, deși recunoaște că India este cu câțiva ani în urma Chinei la acest capitol. (CNBC)

2. Twitter a afișat reclame de la peste 30 de branduri alături de postări care solicită conținut pornografic cu copii. Din această cauză, mai multe branduri, printre care Dyson, Mazda și Forbes, și-au suspendat campaniile ori au scos reclamele care apar în anumite secțiuni ale platformei sociale. (Reuters)

3. În dronele livrate Rusiei de Iran au fost descoperite componente internaționale, precum procesoare Texas Instruments și pompe de combustibil TI Automotive. În mod normal, restricțiile la importuri ar fi trebuit să blocheze accesul Iranului la acestea. (Anton Gerashchenko)

4. Volumul tranzacțiilor cu NFT-uri s-a prăbușit, fiind acum cu 97% mai mic decât în ianuarie. De la $17 miliarde la începutul anului, acesta a scăzut la $466 de milioane în septembrie. (Bloomberg)

5. Amazon a prezentat Kindle Scribe ($340), primul ebook reader cu stylus al companiei. Stylus-ul poate fi folosit pentru desene și adnotări pe ecranul E Ink de 10,2 inch cu 300ppi. Autonomia, conform producătorului, poate varia între 3 și 12 săptămâni, în funcție în primul rând de cât de mult este folosit stylus-ul (care necesită o rată mult mai mare refresh din partea ecranului decât cititul). (Profit.ro)

6. Adobe spune că va păstra modelul de business freemium al noii achiziții Figma. Compania plănuiește să completeze Figma cu propriile tehnologii și să o integreze în cadrul unora din propriile produse, fără să schimbe interfața grafică. (Bloomberg)

7. Comisia Europeană a lansat o propunere legislativă care facilitează tragerea la răspundere a producătorilor de produse bazate pe inteligență artificială, în cazul în care acestea produc daune ori afectează sănătatea sau intimitatea indivizilor. AI Liability Directive are în vedere drone, roboți și alte produse ce folosesc AI. (Reuters)

8. Amazon a prezentat Halo Rise ($140) un tracker pentru somn care se ține lângă pat și folosește senzori contactless, dedicat celor care ar prefera să-și monitorizeze somnul fără a purta un ceas sau o brățară la mână. Compania spune că algoritmul pe care se bazează Halo Rise a fost validat cu același test pe care medicii îl folosesc pentru a observa tiparele de somn. (Cnet)

9. Sistemul AI DALL-E, care generează imagini plecând de la simple descrieri, poate fi acum folosit de oricine, după ce OpenAI a decis să renunțe la lista de așteptare. Chiar și cu accesul restricționat de până acum, DALL-E era folosit de 1,5 milioane de oameni care creau peste 2 milioane de imagini pe zi. (Washington Post)

10. Astro, robotul lansat acum un an de Amazon, primește un upgrade care aduce o serie întreagă de noi facilități. Printre altele, Astro recunoaște acum animalele de casă și dobândește unele abilități de securitate, precum identificarea și verificarea anumitor tipuri de ferestre și uși cu ajutorul integrării cu camerele de supraveghere Ring. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Vânzările de smartphone-uri s-au prăbușit în China – Cronica de Tehnologie
IBM și Samsung promit o autonomie de peste o săptămână (sau o performanță dublă) pentru smartphone-uri – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău