Piaţa de publicitate din România va scădea cu 3,5% anul acesta – Cronica de Business

1. Grupul Frasers, controlat de miliardarul britanic Mike Ashley, negociează preluarea retailerului Debenhams, aflat în pragul falimentului. Dacă preluarea nu se va concretiza, 12.000 de angajați ar urma să își piardă locul de muncă, în contextul închiderii celor 124 de magazine ale lanțului de retail. (Profit.ro)

2. Piaţa globală de publicitate va scădea cu 7,5% în acest an, la $587 miliarde, în timp ce în România scăderea va fi de 3,5%, potrivit analizei Zenith Advertising Expenditure Forecasts, care arată că mediul digital din România va atrage 25% din bugetele de media până la sfârşitul anului 2023, în timp ce publicitatea pe site-urile magazinelor online va creşte cu 46% în 2020, la nivel global. (News.ro)

3. Northrop Grumman, companie americană activă în domeniul apărării, își vinde divizia de tehnologie firmei de private equity Veritas Capital pentru $3,4 miliarde. (Bloomberg)

4. Fondul de investiții Investcorp, din Bahrain, reușește o afacere profitabilă în pandemie: în aprilie 2020 a cumpărat compania germană de securitate cibernetică Avira, iar acum o vinde la preț dublu americanilor de la NortonLifeLock. (Startup Cafe)

5. Allianz-Țiriac a subscris în primele nouă luni din 2020 prime în valoare de peste 1 miliard de lei, în scădere cu 2,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Diminuarea a fost determinată exclusiv de vânzările mai mici de asigurări auto și de călătorie, ca urmare a impactul noului coronavirus asupra pieței auto și a turismului. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Compania românească Elrond a atins valoarea de $600 milioane – Cronica de Business
CEZ a dat anunț în Financial Times pentru vânzarea activelor din România – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău