Piața europeană de smartphone-uri a crescut cu 8% în 2021 – Cronica de Tehnologie

1. Sony cumpără Bungie, producătorul cunoscut pentru jocuri precum Halo și Destiny, pentru $3.6 miliarde. Compania japoneză spune că Bungie va continua să funcționeze independent și să producă jocuri pentru mai multe platforme. (News.ro)

2. Mutarea focusului către Metavers creează întreruperi și nesiguranță în cadrul Meta/Facebook, se plâng o parte dintre angajații companiei. Unii din cei peste 68.000 de angajați spun că se simt manipulați spre proiectele de AR și VR. În jur de un sfert din anunțurile de angajare actuale ale Meta sunt pentru aceste zone. (NT Times)

3. Piața europeană de smartphone-uri a crescut cu 8% în 2021. Aici, Samsung conduce mai autoritar, cu 32% cotă de piață, în vreme ce Apple deține 26%. Huawei a scăzut cu aproape 90% și mai are acum sub 1% din piață. (Counterpoint Research)

4. BlackBerry își vinde toate brevele legate de tehnologii mobile cu $600 de milioane. Cumpărătorul este Catapult IP Innovations, o companie înființată în iunie anul trecut special pentru achiziția de active. (Reuters)

5. Meta va închide anul acesta serviciul Express Wi-Fi. Lansat în 2016, acesta își propunea să ofere acces gratuit la rețele Wi-Fi create în parteneriat cu furnizori de internet din peste 30 de țări. (Fierce Wireless)

6. Pinterest a lansat un instrument care permite utilizatorilor să vadă, în realitate augmentată, cum ar putea aranja diverse obiecte de decor și mobilier. Prin acest instrument, Pinterest va și vinde produsele oferite de mai mulți retaileri, produse care sunt, pentru început, în jur de 20.000. (WSJ)

7. Meta și-a actualizat avatarurile 3D pentru Facebook și Messenger, lansându-le totodată și pe Instagram, unde pot fi folosite în Stories. Acestea aduc mai multe noi forme faciale, precum și suport pentru diverse tehnologii ajutătoare, de la aparate auditive, la scaune cu rotile. (The Verge),

8. Aplicația de gay dating Grindr a fost scoasă din versiunea chineză de App Store. Producătorul spune că are dificultăți în respectarea noii legislații din China privind apărarea intimității. (Bloomberg)

9. Un studiu recent a adus primele dovezi privind existența mutațiilor genetice neîntâmplătoare. Contrar teoriei evoluției, studiul arată că există mutații dezvoltate pe termen lung, ca răspuns la presiunea mediului. (Phys.org)

10. Tesla a început să vândă microfoane de karaoke în China, cu suport din partea software-ului folosit de propriile mașini, pentru cântat la volan. Un astfel de microfon costă în jur de 190 de dolari. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Fluxurile de monede virtuale au ajuns la un nivel record, de $4,5 miliarde, în primul trimestru al anului – Cronica de Tehnologie
Huawei testează un smartphone cu propriul sistem de operare, Hongmeng – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău