Platforma Coinbase, evaluată la $68 miliarde – Cronica de Business

1. Omul de afaceri Ceslav Ciuhrii, fiul celebrului academician Mircea Ciuhrii, a început dezvoltarea primei sale fabrici de medicamente din România, în localitatea ieșeană Tomești, unde va produce sub brandul Newtone, comercializat de mai mulți ani și în farmaciile locale. (Profit.ro)

2. Acțiunile platformei americane de comenzi de mâncare Olo au crescut cu 39% în debutul pe bursă de la New York, după ce a atras $450 milioane în oferta publică inițială. Compania are o valoare de piață de $4,93 milioane. (Bloomberg)

3. Acţiunile Volkswagen au urcat marţi cu peste 9%, ridicând capitalizarea bursieră a grupului german la aproape $150 miliarde, după ce al doilea mare producător de vehicule din lume a oferit mai multe detalii privind extinderea pe segmentul automobilelor electrice. (News.ro)

4. Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede din SUA, a fost evaluată la $68 miliarde. Compania urmează să se listeze la bursă. (Reuters)

5. Raiffeisen Bank România a încheiat anul 2020 cu un profit net de 644 milioane de lei, cu 17% mai mic decât în 2019, pe fondul creșterii provizioanelor de risc. Creditarea a avansat cu 5%. (Profit.ro)

6. Înmatriculările de mașini noi au fost în primele două luni cu 22% mai mici în UE, în condițiile în care câteva țări sunt în lockdown. În câteva țări – inclusiv Romania – scăderile au fost de peste 40% și în doar trei state declinul a fost de sub 10%. (Hotnews.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cât valorează, de fapt, piața de e-commerce din România? – Cronica de Business
Tencent cumpără 10% din Universal Media Group – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău