PNL și Klaus Iohannis încep campania electorala pentru alegerile prezidențiale pe 8 august – Cronica serii

1. Sateliții au suprins mai multe imagini cu incendii în zona Arctică, acolo unde în mod normal temperaturile sunt scăzute. (Gizmodo)

2. PNL și Klaus Iohannis încep campania electorala pentru alegerile prezidențiale pe 8 august. (News.ro)

3. Liderul Pro România Victor Ponta afirmă că a avut astăzi discuţii informale şi cu Viorica Dăncilă, şi cu Călin Popescu Tăriceanu şi precizează că nu a fost luată nicio decizie privind candidaturi sau colaborări politice. (News.ro)

4. Investițiile directe ale Chinei în Statele Unite au scăzut de la $46,5 miliarde, în 2016, la $5,4 miliarde, anul trecut. (NYTimes)

5. Imigranții și copiii lor au înființat 45% dintre companiile americane aflate în topul Fortune 500. Aceste companii au 13,5 milioane de angajați și au generat anul trecut venituri de $6100 miliarde. (Link)

6. Taxa medie plătită de companiile americane a fost 19,8% în primul trimestru al anului, în scădere de la 25,5% cât era acum doi ani. Este al treilea trimestru consecutiv în care procentul este sub 20%. (WSJ)

7. Liderul nord-coreean Kim Jong Un a votat în alegerile locale organizate ieri în toată ţara. Prezenţa la urne s-a apropiat de 100%, ca la fiecare scrutin în Coreea de Nord. (News.ro)

8. O echipă de cercetători britanici a creat, cu ajutorul unor sisteme robotizate, o bacterie intestinală care va fi folosită pentru a dezvolta o nouă clasă de antibiotice. (Phys)

9. Zara va folosi din 2025 numai materiale ecologice în cadrul articolelor pe care le comercializează în propriile magazine. Tot până atunci, firma spaniolă vrea ca 80% din energia pe care o folosește să fie regenerabilă. (Inhabitat)

10. Michelle Obama și Bill Gates sunt cei mai admirați oameni de pe planetă. Barack Obama se află pe locul 2, la bărbați, în timp ce surpriza vine din partea premierului Indiei, Narendra Modi, clasat pe locul 6, înaintea Papei Francisc sau a lui Donald Trump. (Link)

Bonus: O stradă din Țara Galilor a fost declarată cea mai abruptă din lume. Locuitorii din Harlech, Gwynedd au primit confirmarea de la Guinness World Records ca strada Ffordd Pen Llech are o înclinație de 37.45%. (BBC)

Fotografia serii – Femei dansând după ce au votat la alegerile locale din Coreea de Nord. Yevgeny Agoshkov/Tass via Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Ministerul Finanțelor vrea sa împrumute, de pe piețele externe, până la 2,5 miliarde de euro
Cronica serii – USR și PLUS fac alianță pentru Europarlamentare
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău