Premiera săptămânii în cinematografele din România este animația “Frozen II” – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în cinematografele din România este animația “Frozen II” (“Regatul de Gheață II”). În continuarea producției inițiale din 2013, Anna, Elsa, Kristoff, Olaf și Sven pleacă din Arendalle către o pădure străveche, în care este mereu toamnă, iar Elsa trebuie să descopere sursa puterilor sale pentru a-și salva regatul. Animația de aventură se adresează întregii familii și poate fi urmărită într-o largă varietate de formate: 3D și IMAX, respectiv subtitrat și dublat. Primul film al seriei a generat venituri globale de 1.3 miliarde de dolari la box-office, iar la vremea respectivă a devenit animația cu cel mai mare succes comercial. (Trailer)

2. Fanii lui Stephen King au la rândul lor motive să meargă la cinema pentru a vedea “Doctor Sleep”, care are la bază romanul cu același nume al celebrului scriitor. Acțiunea se petrece la 40 de ani după evenimentele din cartea “The Shining” și îl are ca protagonist pe Danny, fiul lui Jack Torrance, care este încă traumatizat de evenimentele din copilărie. Viața să se schimbă însă atunci când o cunoaște pe adolescenta Abra. (Trailer)

3. Între timp, seria de filme românești inspirate din fapte reale ale perioadei comuniste continuă cu “Cardinalul”, care arată chinurile îndurate de conducătorii bisericii Greco-Catolice în penitenciarul de la Sighet în anii ‘50, după preluarea puterii de către regimul sovietic. În mijlocul acestor evenimente se remarcă episcopul Iuliu Hossu, care devine rapid o călăuză pentru ceilalți preoți din închisoare. (Trailer)

4. Miercuri, 27 noiembrie, pe platforma de streaming Netflix va avea loc premiera documentarului “Broken”. Documentarul abordează afaceri necurate care stau în spatele mai multor produse cunoscute din lumea industriilor de cosmetice, mobilă sau țigări electronice. Unul dintre episoade este dedicat defrișărilor ilegale din Valea Cernei și Parcul Național Retezat din România. De altfel, echipa Netflix a fost agresată în timpul filmărilor de mai mulți tăietori ilegali de lemn. (Netflix)

5. În aceeași zi și tot pe platforma Netflix va avea loc premiera mult-așteptatului film “The Irishman”, cea mai nouă producție regizată de Martin Scorsese. Cu o distribuție de excepție, filmul spune povestea șoferului de camion Frank Sheeran interpretat de Robert de Niro care se implică în crima organizată alături de puternicul Jimmy Hoffa, interpretat de Al Pacino. De asemenea, un alt personaj central al producției este Russell Bufalino, interpretat de Joe Pesci. Proiectat în câteva cinematograde americane la începutul lunii noiembrie, filmul a fost aclamat de critici atât pentru regia lui Scorsese, cât și pentru interpretările lui de Niro, Pacino și Pesci. (Netflix)

6. Pe platforma de streaming HBO GO a apărut mini-seria The Sleepers. Disponibilă în 6 episoade, serialul este produs în Cehia și se petrece în Cehoslovacia anului 1989, atunci când Uniunea Sovietică este în pragul colapsului. După 12 ani de exil la Londra, Marie și Viktor revin la Praga cu speranța că regimul politic se va schimba, însă Viktor dispare în urma unui misterios accident de mașină. (HBO GO)

7. În perioada 22-27 noiembrie va avea loc prima ediție a Festivalului Bucharest Best Comedy Film. Numeroase producții de comedie din România, SUA, Anglia, Israel, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Argentina și Singapore au fost selectate pentru a fi proiectate la cinematografele Grand Cinema & More din Băneasa și Cineplexx Titan, dar și la Arcub. (Urban)

8. Joi a început la București evenimentul Zilele Filmului German, care se va încheia în 27 noiembrie. Capul de afiș este ținut de producția “Systemsprenger” (“Copilul-problemă), propunerea Germaniei pentru premiile Oscar 2020, care a obținut deja un trofeu: Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin. În plus, vor fi proiectate și filmele “Family Romance, LLC”, “Fray Stern” (“Doamna Stern”) sau “Reise Nach Jerusalem” (“Scaunele muzicale”). Filmele sunt proiectate la Cinema Elvire Popesco, iar prețul unui bilet este de 15 lei. (Bilete pe Eventbook)

9. Trupa Voltaj va susține miercuri, 27 noiembrie, cu începere de la ora 19:30, un concert la Sala Polivalentă din București cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate. Concertul are loc sub numele “Ca la 20 de ani” și marchează lansarea unui album cu același nume care va include piese precum “100 de ani”, “Amprente”, “Cred că-s hip” sau “Nu doar de ziua mea”, dar și alte cinci melodii noi. Biletele costă între 50 lei și 100 lei, însă sunt aproape epuizate. (IaBilet)

10. Miercuri, 27 noiembrie, la ora 14:00, se vor pune în vânzare noi bilete la Festivalul Untold 2020, la prețuri care încep de la 119 euro fără taxe. Primele 15.000 de bilete pentru eveniment s-au vândut în numai 30 de secunde de la punerea în vânzare în 20 noiembrie. Ediția 2020 a Festivalului Untold va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 31 iulie – 2 august. (InfoMusic)

Ți-ar mai putea plăcea
Al cincilea sezon al popularului serial “Billions” va avea premiera duminică, 3 mai, pe platforma de streaming HBO Go – Cronica de Divertisment
Filmul Glass Onion: A Knives Out Mystery cu Daniel Craig și Edward Norton, disponibil de azi pe Netflix – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău