Documentarul “Colectiv” a devenit primul film documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția – Cronica de Divertisment

1. Documentarul “Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a devenit primul film documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 28 august – 7 septembrie. Documentarul spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv din punct de vedere al modului în care a fost cercetat cazul de autorități și jurnaliști. (Link)

2. Premiera săptămânii în cinematografele din România este “Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw” (“Furios și iute: Hobbs & Shaw”). Cuplul format din Hobbs şi Shaw și interpretat de Dwayne Johnson și Jason Statham este și de această dată capul de afiș al filmului, despre care cronicarii afirmă că “oferă ceea ce promite, şi anume cascadorii extraordinare şi un ritm acaparator”. (Cinemagia)

3. Într-un weekend în care noul film din seria Fast & Furious ar putea doborî recorduri de audiență, o singură altă premieră s-a înscris la start. Este vorba despre “Border” (“La graniță”), care spune povestea Tinei, un ofițer de vamă de o eficacitate incredibilă. Capacitățile sale sunt însă puse la încercare atunci când un tip suspect vrea să treacă granița. (IMDB)

4. La Cluj-Napoca a început joi, 1 august, a cincea ediție a Festivalului Untold, care se va desfășura până în 4 august. Festivalul este transmis în direct pe canalul Untold de pe Youtube. Printre artiștii care vor concerta la această ediție se numără Armin Van Buuren, David Guetta, Robbie Williams, Busta Rhymes, Martin Garrix, Dimitri Vegas&Like Mike, Timmy Trumpet, Bastille, James Arthur sau Oscar and The Wolf. (Untold)

5. Tot în perioada 1-4 august are loc Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est, care a ajuns la cea de-a şaptea ediţie. Evenimentul se desfășoară la poalele Cetății Râșnov, pe terenul de biatlon de la baza cetății, iar un bilet pentru toate cele patru zile costa 390 de lei. În plus, ediția din acest an include și evenimentul The Cave Between Worlds, în care muzicienii vor cânta în Peștera Valea Cetății din aceeași localitate. Pentru evenimentul din peșteră biletul costă 1.000 lei. (Metalhead)

6. Cazinoul din Constanţa va fi redeschis duminică, 4 august, pentru un concert de jazz care va începe la ora 19:00 și care explorează repertoriul franţuzesc de vioară din anii ’20 şi până în prezent. Berti Barbera, Sabin Penea şi Cătălin Răducanu vor cânta piesele impresioniste ale mai multor cântăreți de jazz celebri din Franța. Accesul publicului este gratuit, dar se face pe bază de invitaţie sau rezervare. (Life)

7. Ediția din acest an a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul va avea loc în perioada 5-11 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. În deschiderea festivalului va fi proiectat filmul “The Dead Don’t Die” al americanului Jim Jarmusch, cu Bill Murray şi Adam Driver în distribuţie. (News.ro)

8. Cu ocazia apropierii lansării filmului “Once Upon a Time în Hollywood” (“A fost odată la… Hollywood”) regizat de Quentin Tarantino, postul de televiziune AXN va difuza începând de sâmbătă, 3 august, nouă filme clasice realizate în perioada 1958-1970, al căror curator a fost Tarantino. (PaginadeSeriale)

9. Netflix va lansa luni, 5 august, documentarul “Enter the Anime”, care încearcă să explice cum a apărut și s-a dezvoltat genul de producții anime în Japonia. Printre cei care dezvăluie aspecte inedite ale fenomenului se numără și producătorul și regizorul Kôzô Morishita. (Netflix)

10. Luni, 5 august, pe platforma HBO GO va avea loc premiera noului serial Pico Da Neblina, care spune povestea unui traficant de droguri din Sao Paulo care decide să-și folosească cunoștințele pentru a vinde marijuana după legalizarea acesteia. (HBO GO)

Ți-ar mai putea plăcea
Trilogiile “The Godfather”, “The Lord of the Rings” și “The Hobbit” disponibile de săptămână viitoare pe HBOGo – Cronică de Divertisment
Din 15 iunie s-ar putea deschide cinematografele din România – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău