Presa de stat din China scrie că NSA a dobândit acces la rețeaua de telecomunicații a țării – Cronica de Tehnologie

1. Peste un milion de mașini Tesla vândute în SUA suferă de o problemă care poate duce la răniri serioase. Din cauză că sistemul automat de ridicare a geamurilor nu detectează corect obstacolele (mâinile șoferilor ori pasagerilor, capul copiilor ori animalelor) se pot crea răni grave. Compania, care spune că nu există încă incidente cunoscute din această cauză, va rezolva problema printr-un update de software. (Profit.ro)

2. Presa de stat din China scrie că NSA a dobândit acces la rețeaua de telecomunicații a țării. După un atac recent asupra Universității Politehnice, NSA ar fi intrat în posesia unor informații despre funcționarea și configurarea echipamentelor de rețea. Asta ar fi permis infiltrarea operatorilor de telecomunicații și controlarea infrastructurii. (CNBC)

3. Un sondaj realizat de Microsoft arată că 85% dintre manageri sunt îngrijorați că nu pot ști cât de productivi sunt angajații, în special în cazul muncii de la distanță. Satya Nadella, șeful Microsoft, numește acest fenomen „paranoia productivității” și le recomandă managerilor să nu-și spioneze angajații, pentru că asta poate avea alte efecte nedorite. (Bloomberg)

4. A doua generație a căștilor AirPods Pro (de la $239) include numeroase îmbunătățiri tehnice, în ciuda designului rămas neschimbat. Sunetul este superior versiunii anterioare, dar mai există loc de îmbunătățiri, estomparea zgomotelor ambientale este mai eficientă, iar reglarea volumului de la căști funcționează excelent. (The Verge, review)

5. Google lansează un nou Chromecast, care, la $30, este și cel mai ieftin de până acum. Cu deosebirea că rezoluția maximă suportată este 1080p, noul model este identic cu versiunea 4K – are la bază sistemul Google TV și vine însoțit de o telecomandă care dispune inclusiv de un buton dedicat comenzilor vocale prin Google Assistant. (News.ro)

6. Apple a lansat iOS 16.0.2, un update care vine să repare unele din bug-urile introduse de iOS 16. Printre acestea se numără tremuratul lentilei în cazul în care se încerca fotografierea sau filmarea cu altă aplicație decât cea implicită (la iPhone 14 Pro) și avertizările exagerat de frecvente pentru operațiunile de copy&paste. (Profit.ro)

7. India a venit cu o propunere legislativă pentru reglementarea interceptării comunicațiilor. Dacă va fi adoptată în forma actuală, aceasta va avea în vedere inclusiv aplicații de chat precum WhatsApp și Signal, lăsând totodată libertatea guvernului de a adăuga ulterior și alte servicii. (Hindustan Times)

8. Facebook și Instagram ar putea ridica suspendarea lui Donald Trump în ianuarie 2023, spune Nick Clegg, care supervizează afacerile globale ale Meta. Compania urmează să se consulte în acest sens cu experții, pentru a evalua riscurile pe care această decizie le poate implica. (Semafor Media)

9. ByteDance a prezentat Pico 4, o cască de realitate virtuală care va fi disponibilă în Europa din 18 octombrie la prețuri care încep de la €429. Pico 4 folosește chipset-ul Snapdragon XR2, cu 8GB RAM și 128/256GB stocare, având câte un ecran de 2.160 x 2.160 pixeli pentru fiecare ochi. Casca funcționează autonom în cazul anumitor activități, iar pentru high-end VR poate fi conectată la un PC. (The Verge)

10. Vitezele de transfer ale conexiunilor Starlink din SUA au scăzut în al doilea trimestru al anului la 62Mbps, de la 90Mbps în primul trimestru, conform măsurătorilor Ookla. Aparent problema ține de creșterea în popularitate a serviciului, care a creat congestionări. În România, Starlink are viteze medii de 94Mbps pentru download și 22Mbps pentru upload, cu o latență de 76ms. (PC Mag)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a făcut publică data de lansare pentru Android 11, din greșeală – Cronica de Tehnologie
China are, de departe, cele mai multe brevete pentru tehnologii care pot înlocui bateriile pe litiu – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău