Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări că Statele Unite nu vor fi afectate de o recesiune – Cronica de Business

1. Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut la valoarea de 32,9 puncte. Rata anticipată a inflaţiei pentru următorul an a continuat să crească, ajungând la o medie de 11%, arată analiştii financiari de la CFA, care consideră totodată că preţurile proprietăţilor rezidenţiale din principalele oraşe sunt supraevaluate. (News.ro)

2. Ministerul Finanțelor a împrumutat 2,1 miliarde de lei la o singură licitație de titluri de stat, o sumă neobișnuit de mare pentru piața internă și cu mult peste prospectul anunțat. Finanțele profită de îmbunătățirea sentimentului investitorilor în regiune pentru a acoperi deficitul de finanțare. (Profit.ro)

3. Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări că Statele Unite nu vor fi afectate de o recesiune, în pofida faptului că date care urmează să fie publicate săptămâna aceasta ar putea arăta că economia americană s-a contractat al doilea trimestru consecutiv. (News.ro)

4. Companiile din România, dar și din Ungaria (care folosesc infrastructura autohtonă pentru tranzit) vor continua și în luna august să importe gaz, în principal rusesc, care va intra în țară prin punctul de interconectare de la Negru Vodă. Furnizori interni importă în prezent gaze nu atât în vederea acoperirii consumului, ci în vederea înmagazinării sale pentru sezonul de iarnă. (Profit.ro)

5. UBS a anunțat rezultate sub așteptări pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2022, în special din cauza rezultatelor slabe ale diviziilor de wealth management și investiții au înregistrat o scădere a activității clienților pe fondul recesiunii piețelor globale. Banca elvețiană a înregistrat un profit net de $2,108 miliarde, sub așteptările analiștilor care vedeau profitul la $2,403 miliarde. (CNBC)

Din Cronica diminetii: Miniştrii Energiei din Uniunea Europeană vor încerca marţi să ajungă la un acord politic în legătură cu planul Bruxelles-ului de a reduce cu 15 la sută consumul de gaze, o soluție propusă pentru a contracara o eventuală oprire a livrărilor din partea Rusiei. Subiectul va fi tratat într-un consiliu extraordinar al miniștrilor energiei, dar consensul nu este garantat după ce Franța, Grecia, Spania și Portugalia au anunțat ca nu sunt de acord. (Digi24)

6. Eutelsat Communications și OneWeb urmează să se fuzioneze într-un acord care evaluează operatorul de satelit britanic la $3,4 miliarde. Noua companie va concura cu SpaceX. (Bloomberg)

7. Marian Alecu, cel care a adus McDonald’s în România și unul dintre cei mai puternici oameni din HoReCa, acționar în lanțul de restaurante City Grill și în fondul de investiții Meta Estate Trust, reia investițiile în hoteluri. Va deschide un boutique hotel de 4 stele în centrul Capitalei, în Piața Rosetti, cu 20 de camere, sub numele de Stil Rosetti, în locul fostului sediu al cooperativei Arta Încălțămintei. (Profit.ro)

8. Walmart a avertizat că prețurile mai mari la alimente și combustibili îi determină pe consumatori să-și reducă din consum, afectând profiturile gigantului de retail pentru trimestrul actual și anul fiscal curent. Acțiunile au scăzut cu 8% după acest anunț. (WSJ)

9. CEO-ul aeroportului londonez Heathrow a avertizat că limitarea numărului de zboruri ar putea rămâne în vigoare cel puțin încă un an, deoarece aeroportul din Marea Britanie încearcă să depășească întârzierile și anulările zborurilor cauzate de recrutarea lentă de personal de către companiile aeriene. „Acest lucru nu se va rezolva imediat”, a declarat John Holland-Kaye într-un interviu. „Este absolut posibil să avem încă o vară cu o limitare a numărului de zboruri. Situația va dura între 12 și 18 luni, și nu doar la Heathrow.” (Bloomberg)

10. Ceasurile Zenith, devin, alături de cele de la Rolex, Audemars Piguet și Patek Philippe, disponibile clienților doar pe baza unor liste de așteptare, deoarece cererea a depășit oferta. Vânzările de ceasuri Zenith au crescut, în primele șapte luni ale anului, cu aproximativ 45% în comparație cu performanță record de anul trecut. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Farmec, afaceri de €59,5 milioane în 2020 – Cronica de Business
Record de tranzacții imobiliare, în 2021, pe piața din România – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău