Președintele Iohannis ar putea anunța astăzi un nou prim ministru – Cronica dimineții

1. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Iohannis a convocat pentru azi consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier. Președintele a precizat că astăzi ar putea avea loc ”o desemnare” şi că se va asigura că face ”o desemnare bună”. (News.ro)

2. Două știri pozitive despre coronavirus: 1. Un banal tratament cu clorochină, un medicament folosit frecvent împotriva malariei, a arătat semne de eficiență în lupta împotriva noului coronavirus, a declarat Didier Raoult, directorul Institut Méditerranée Infection din Marsilia, care a invocat rezultatele unul studiu clinic chinez (Hotnews). 2. Firma americană de biotehnologie Moderna a trimis un vaccin experimental pentru Covid-19 cercetătorilor guvernului Statelor Unite, la numai şase săptămâni după ce a început să lucreze la imunizare. Testele iniţiale pentru posibilul vaccin ar putea începe în aprilie, dar procesul de testare şi aprobările ar putea dura cel puţin un an. (News.ro)

3. Pe fondul scăderilor de pe bursă, notele emise de trezoreria SUA, cu maturitate de 10 ani, s-au apreciat până la un nivel care le conferă cel mai mic randament din istorie, de 1,32%. (WSJ)

4. Germania a încheiat anul 2019 cu un excedent bugetar de aproape 50 miliarde de euro, grație unui șomaj care a atins un minim istoric și a dobânzilor reduse. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Reconstrucţia celebrului Magazin Bucureşti, cu o istorie de 90 de ani, a fost finalizată, în urma unei investiţii de peste €6,5 milioane. (News.ro)

5. Acțiunile Disney au scăzut cu 4,3% după ce CEO Bob Iger a anunțat că renunță la funcție în favoarea lui Bob Chapek, cel care a condus parcurile tematice. Iger a condus Disney în ultimii 15 ani, fiind implicat în achizițiile Pixar, Marvel Lucasfilm/Star Wars și Fox. Iger, care și-a amânat de mai multe ori retragerea, va rămâne președintele consiliului de administrație. (Bloomberg)

6. Amazon a deschis ieri, în Seattle, primul său magazin Amazon Go Frocery fără operatori umani la casele de marcat. (Video)

7. Un membru al Comitetului Internațional Olimpic a declarat că dacă Jocurile Olimpice din această vară, de la Tokyo, nu s-ar putea desfășura din cauza epidemiei de coronavirus, cel mai probabil vor fi anulate. Posibilitatea de a fi mutate în alt oraș sau amânate este foarte mică. (AP)

8. Numărul balenelor albastre, specie pe cale de dispariție și protejată, văzute în Oceanul Antarctic, a crescut de la două, câte erau acum doi ani, la 55, la începutul acestui an, conform datelor British Antarctic Survey. (Link)

9. Scoția va deveni prima țară din lume care oferă gratuit absorbante pentru menstruație tuturor femeilor. Parlamentul scoțian urmează să voteze legea, propusă în 2017. Costul anual pentru implementare este de $31 milioane. (Link)

10. Expoziția specială Leonardo da Vinci, deschisă la Luvru în octombrie anul trecut, a atras un număr record pentru muzeu, aproape 1,1 milioane de vizitatori. În medie, 10.000 de persoane au vizitat zilnic expoziția, plătind un bilet de 18 euro pentru a admira 10 opere de artă semnate de da Vinci. (AFP)

Fotografia dimineții vine de la carnavalul de la Rio. Leo Correa / AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Ministrul Transporturilor spune că metroul va funcționa anul viitor în Drumul Taberei
UDMR a depus un proiect de lege prin care Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău