Deținătorul francizelor KFC şi Pizza Hut, vânzări de €200 milioane în România – Cronica de Business

1. UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de Viață, subsidiarele locale ale grupului austriac UNIQA, au încheiat anul 2019 cu subscrieri totale de €97,2 milioane, în creștere cu 4,8% ață de anul precedent, când veniturile au atins €92,7 milioane. Profitul cumulat al celor doi asigurători a atins €3,6 milioane. (Profit.ro)

2. Compania de biotehnologie Karius, care utilizează inteligență artificială pentru identificarea unor boli, a atras finanțare de $165 milioane, inclusiv de la gigantul japonez SoftBank. (TechCrunch)

3. Sphera Franchise Group, care controlează francizele KFC, Taco Bell şi Pizza Hut în România, raportează vânzări consolidate de 954,7 milioane lei (€201 milioane) pentru întregul an 2019, reprezentând o creştere de 23,8% faţă de anul precedent. (News.ro)

4. Rețeaua de health & fitness World Class Romania negociază cu Banca Transilvania pentru un nou credit, de până la €5 milioane, după o altă înțelegere, semnată la finele anului 2018, pentru un împrumut de până la €3,5 milioane , bani din care își va finanța proiectele de dezvoltare și achiziție. (Profit.ro)

5. Lanțul de magazine american Home Depot a înregistrat vânzări în valoare de $25,78 miliarde în al patrulea trimestru fiscal, ușor peste așteptările analiștilor. (CNBC)

Bonus:

6. Compania japoneză ANA Holdings va achiziționa 15 aeronave Boeing modelul 787 Dreamliner, la un preț total de catalog de $5 miliarde. (Reuters)

7. Reconstrucţia celebrului Magazin Bucureşti, cu o istorie de 90 de ani, a fost finalizată, în urma unei investiţii de peste €6,5 milioane. (News.ro)

8. Cifra de afaceri netă a producătorului de articole din cauciuc Artego a urcat anul trecut cu 7,15%, la 181,09 milioane lei, de la 169,01 milioane lei în în 2018, iar profitul net s-a majorat substanțial, depășind 12 milioane lei. (Profit.ro)

9. Lanțul de magazine Macy’a în avut vânzări de $8,34 miliarde al în patrulea trimestru, cu încasări semnificativ în creștere data cele zece zile de dinaintea Crăciunului. (CNBC)

10. Producătorul de sisteme de închidere pentru autoturisme Huf România, parte a grupului german Huf, cu vânzări globale de aproximativ €1,1 miliarde, vrea să ajungă la 200 de angajaţi în noul centru de cercetare şi dezvoltare deschis în ISHO Offices din Timişoara. Echipele din România lucrează la proiecte software pentru clienţi precum Audi, BMW, Ford, GM şi PSA. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Vodafone și UPC România vor avea același CEO – Cronica de Business
Vodafone România are un nou CEO – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău