PSD vrea alegeri parlamentare anticipate în aceeași zi cu alegerile locale – Cronica dimineții

Erată: În Cronica de ieri dimineața am scris că Bill Gates va cumpăra un yacht de $600+ milioane, știrea fiind prezentă în toată presa locală și internațională. Compania care produce ambarcațiunea a dezmințit informația. Ne cerem scuze pentru eroare. (BBC)

1. România va intra în procedura de deficit excesiv, acest lucru nu poate fi evitat şi cel mai devreme se poate întâmpla în martie, a declarat aseară ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. (StirileProtv)

2. Marcel Ciolacu, Paul Stănescu şi Lia Olguţa Vasilescu, cei mai importanţi lideri social-democraţi, au cerut alegeri anticipate în şedinţa conducerii PSD, ca partidul să arate că nu fuge de vot. Ei au cerut ca anticipatele să fie organizate de Guvernul Orban concomitent cu alegerile locale. (Adevarul)

3. Bursa americană a revenit pe creștere, doi dintre principalii indici, The S&P 500 și Nasdaq, închizând sesiunea la un nivel record. (Reuters)

4. Un proiect de lege care modifică legea educației naționale, adoptat ieri de Parlament, prevede că numărul de elevi într-o clasă va scădea. Proiectul arată că în învăţământul primar o clasă va cuprinde în medie 17 elevi, dar nu mai puţin de 10 şi nu mai mult de 22. (Hotnews)

5. PSD a stabilit depunerea sesizării la CCR de către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului pe conflictul juridic legat de nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Conform textului sesizării conflictul de natură constituţională constă în exercitarea în mod discreţionar a atribuţiilor preşedintelui. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Eșantioanele de sol lunar aduse înapoi de misiunea Apollo 17 vor fi studiate pentru prima oară cu ajutorul unei tehnologii numite tomografie cu sondă atomică, în cadrul căreia este analizat fiecare grăunte de praf în parte. (CNN)

6. 208.000 mp de malluri se vor livra anul acesta în întreaga țară. Dintre aceștia, 30.900 mp sunt în Bucureşti. (Economica)

7. Varo Money a primit autorizația pentru a deveni prima bancă digitală independentă ce operează la nivel național în Statele Unite. Procesul de autorizare a durat trei ani. (Axios)

8. Utah a început un program pilot prin care angajați ai statului sunt trimiși în Mexic pentru a-și cumpăra medicamentele. După plata biletelor de avion și a cheltuielilor de deplasare costul este sensibil mai mic decât cel din SUA. (AP)

9. 380 de rechemări în service au fost înregistrate în 2019 pe teritoriul Uniunii Europene. Cele mai multe dintre acestea au fost trecute în dreptul Mercedes-Benz (56 de recall-uri). Peugeot ocupă poziția a doua (25 de recall-uri), iar Citroen a completat podiumul cu 23 de rechemări. (Automarket)

10. Conform căutărilor pe Google, la nivelul anului 2018, principala destinație de vacanță pentru români este Italia. La nivel mondial Italia conduce un top 5 al celor mai căutate destinații de vacanță, urmată de Spania, Australia, Grecia și Franța. (Link)

Fotografia dimineții – Fără strângeri de mână din cauza coronavirusului:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Fiscul cere tinerilor căsătoriți detalii despre fotografii și muzicienii care au prestat la nuntă
Ludovic Orban: Dacă situaţia îmbolnăvirilor de Covid-19 se menţine, vor putea fi organizate alegeri locale – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău