Primul deces cauzat de coronavirus în afara Chinei – Cronica dimineții

RIP Ilie Bărbulescu.

1. Românii vor putea călători încă 11 luni cu cartea de identitate în şi dinspre Marea Britanie. Pe parcursul acestui an vor fi aflate schimbările în privinţa vizelor, paşapoartelor, zborurilor şi asigurărilor medicale. (News.ro)

2. Un bărbat chinez de 44 de ani a decedat în Filipine din cauza coronavirusului. Este prima victimă cauzată de virus, din altă țară în afară de China. (WSJ)

3. Începând de ieri este abrogat mecanismul de plată defalcată a TVA, potrivit unei decizii luate de Guvern în luna decembrie. Firmele vor începe să primească, în conturile bancare ale acestora, sumele pe care le aveau în conturile de TVA deschise la Trezorerie. (Profit.ro)

4. Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat că, începând de săptămâna viitoare, se vor depune moţiuni simple împotriva miniştrilor Sănătăţii, Muncii şi Dezvoltării. ”La Ministerul Sănătăţii, este absolut necesar ca acest ministrul să fie demis sau să îşi dea demisia de urgenţă pentru că există riscul privatizării sistemului de sănătate”, a spus Simonis. (News.ro)

5. John Bolton, fostul consilier pe probleme de securitate al lui Donald Trump, scrie în cartea sa că președintele american i-a cerut, în Mai anul trecut, să se asigure că noul președinte ucrainian se va întâlni cu avocatul său, Rudy Giuliani. (NYTimes)

6. Liderul Autorităţii Naţionale Pelestiniene, Mahmoud Abbas, a anunţat suspendarea legăturilor, inclusiv cooperarea pe securitate, cu Israel şi Statele Unite, la câteva zile după ce a fost prezentat un plan de pace al americanilor despre care palestinienii au spus că favorizează clar Israelul. “Nu voi accepta niciodată această soluţie”, a spus Abbas. „Nu voi avea înregistrat în istoria mea că am vândut Ierusalimul”. (News.ro)

7. De ieri au intrat în vigoare noile condiții de obținere a autorizației de transport în cazul șoferilor de la companiile Uber, Bolt, Yango sau Clever. Șoferii vor avea acum dreptul de a presta servicii de ridesharing în alt județ decât în cel în care au automobilul înmatriculat, iar mașinile în trafic trebuie obligatoriu să aibă afișat la vedere un ecuson rotund cu diametrul de 10 cm. (Profit.ro)

8. Aproape jumătate dintre bărbații români cu vârsta între 30 și 34 de ani locuiesc cu părinții. Tendința este în creștere. Acum 20 de ani, procentul era de 30%. (Hotnews)

9. Temperatura medie în luna ianuarie în capitala Rusiei a fost cea mai caldă înregistrată vreodată de la începerea măsurătorilor în urmă cu 141 de anil. “Temperatura medie înregistrată în luna ianuarie la Moscova a fost în jur de zero grade Celsius. Este cu 9,3 grade mai mare decât media obișnuită”, a declarat Ludmila Parchina, meteorolog. (Profit.ro)

10. Președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, va scoate la tombola avionul prezidențial cumpărat în 2012, de predecesorul său, cu $218 milioane. Obrador a încercat să vândă avionul la licitație deoarece folosește zboruri comerciale pentru a se deplasa. Un bilet va costa $27, iar președintele spera să vândă 6 milioane de bilete. (CNN)

Fotografia dimineții – Omagiu adus lui Kobe Bryant și fiicei sale la primul meci desfășurat în Los Angeles de fosta sa echipă, LA Lakers. Harry How/Getty Images:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Italia intră în carantină pe tot teritoriul țării, România închide școlile. Zero decese la copii până în prezent – Cronica dimineții
Din 4 mai va începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău