Primul produs Apple cu un chipset dezvoltat intern va fi un MacBook Pro de 13 inch – Cronica de Tehnologie

1. Primul produs Apple cu un chipset dezvoltat intern va fi un MacBook Pro de 13 inch, care va fi lansat anul acesta, conform analistului chinez Ming-Chi Kuo. Va fi urmat de un MacBook Air și două MacBook Pro de 14,1 inch și 16 inch – ultimele două vor intra pe piață anul viitor. (MacRumors)

2. Facebook a creat, din nou, probleme aplicațiilor de iOS care-i folosesc SDK-ul pentru urmărirea logărilor și a reclamelor. Spotify, Pinterest, Tinder și altele nu au funcționat vreme de câteva ore în weekend din această cauză. (Profit.ro)

3. Co-fondatorul Ripple, Chris Larsen, finanțează crearea unei rețele private de peste 1.000 de camere pentru supraveghere video în San Francisco, rețea menită să ajute în combaterea criminalității. San Francisco are o rată mare a furturilor în general, rată care a crescut în contextul protestelor recente. (NYTimes)

4. Secret Service cumpără software de analiză blockchain de la Coinbase, care a câștigat un contract în valoare de $183,750 în vederea furnizării de soluții software pentru analiza blockchain. Contractul a fost semnat în luna mai și are o durată de 4 ani. (The Block)

5. Mozilla a suspendat serviciul de file-sharing Firefox Send, după ce s-a constatat că acesta a devenit un instrument folosit de hackeri pentru stocarea codurilor malițioase. Pe viitor, Firefox Send va putea fi folosit doar pe baza unui cont de Firefox. (Profit.ro)

6. Statele Unite urmează să finalizeze săptămâna aceasta legislația care va prevede ca instituțiile guvernamentale să nu mai lucreze cu companiile care au afaceri cu anumite firme chinezești. Lista include 5 nume: Huawei, Hikvision, Hytera, Dahua și ZTE. (Reuters)

7. YouTube va avea un indicator prin care creatorii de conținut vor putea vedea exact cum câștigă banii. RPM (revenue per mille) va afișa venitul total, după ce YouTube își oprește comisionul, și le va arăta creatorilor ce conținut și strategie funcționează sau nu. (The Verge)

8. Oamenii de știință au dezvoltat un algoritm care realizează formularea mai politicoasă a frazelor. Folosind învățarea mecanică, algoritmul stabilește un scor de politețe pentru fiecare frază analizată și face modificări acolo unde scorul este sub un anumit nivel. (Axios)

9. Serviciul de telemedicină Doctor On Demand atrage o investiție de $75 milioane, ajungând să valoreze $240 milioane. Fondat în 2012, Doctor On Demand oferă servicii virtuale de medicină primară și sănătate psihică, având aportul a peste 700 de medici, care au onorat până acum peste 3 milioane de vizite virtuale ale pacienților. (Forbes)

10. Linux nu va mai folosi termeni precum master/slave ori blacklist/whitelist. Aceștia vor fi eliminați atât din cod, cât și din documentația aferentă. Au fost propuși pentru înlocuire termeni precum primary/secondary și blocklist/passlist. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Google lansează Android 10, după 6 luni de testare – Cronica de Tehnologie
Apple va lansa două noi modele iPad Pro în aprilie, cu ecrane de 11 inch și 12,9 inch – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău