Producătorii americani de cipuri se împotrivesc unor eventuale noi măsuri restrictive la exporturile către China – Cronica de Tehnologie

1. Project Kuiper lansează vineri primii doi sateliți din rețeaua de 3.236 de sateliți pentru internet pe care inițiativa Amazon vrea să o creeze. KuiperSat-1 și KuiperSat-2 vor fi lansați de la Cape Canaveral Space Force Station cu o rachetă Atlas V operată de United Launch Alliance. (Gizmodo)

2. Meta plătește milioane de dolari creatorilor de top, pentru noile caractere AI ale companiei care le folosesc imaginea. Contractele cu aceștia sunt derulate pe mai mulți ani și nu includ drepturi exclusive. (The Information)

3. Serviciul belgian de informații suspectează compania chineză Alibaba de spionaj. Hub-ul logistic al acesteia de pe aeroportul de marfă din Liège este acum investigat pentru modul în care a utilizat datele sensibile. (FT)

4. Cu mai multe luni înainte de prăbușirea FTX, angajații din Statele Unite ai companiei au descoperit backdoor-ul secret de care beneficia Alameda și l-au raportat conducerii, dar acesta nu a fost reparat niciodată. Serviciul de schimb permitea Alameda să aibă o balanță negativă de până la $65 de miliarde, din banii clienților. (WSJ)

5. Microsoft a lansat o nouă aplicație Teams (pentru Windows și macOS), reconstruită de la zero. Printre altele, aceasta este de două ori mai rapidă, consumă cu 50% mai puțină memorie, ocupă cu 70% mai puțin spațiu și ar trebui să se instaleze de trei ori mai repede. (Profit.ro)

6. Marile servicii de cloud, precum Azure și AWS, afectează competiția prin îngreunarea migrării de la un serviciu la altul, susține autoritatea britanică pentru piețe. Ofcom estimează că cele două servicii acaparează între 60% și 70% din banii investiți în cloud. (CNBC)

7. Producătorii americani de cipuri se împotrivesc unor eventuale noi măsuri restrictive la exporturile către China. Eforturile acestora de a-și proteja afacerile au îngreunat, în ultimele luni, planurile administrației americane în acest sens. (NYTimes)

8. Apple a discutat cu DuckDuckGo înlocuirea Google Search ca motor implicit de căutare în modul privat de navigare al browser-ului Safari. Discuțiile, derulate în 2018 și 2019, nu s-au concretizat, însă, începând cu iOS 17, utilizatorii pot alege un motor de căutare diferit în Private Mode. (Profit.ro)

9. Flexport va disponibiliza 30% dintre angajați la finele acestei luni. Compania de vămuire și transport de mărfuri cu accent pe partea tehnologică se confruntă cu o scădere drastică a veniturilor și este deja la a doua rundă de disponibilizări anul acesta. (WSJ)

10. Fotografierea nativă la 24MP și mărirea optică 5x de la iPhone 15 Pro Max sunt cele mai importante upgrade-uri aduse de Apple pe partea foto în ultimii ani. Departe de a impresiona fotografii profesioniști, obișnuiți cu DSLR-urile, îmbunătățire sunt cu adevărat majore pentru utilizatorii obișnuiți. (Lux, foto review)

Ți-ar mai putea plăcea
Oamenii de știință cred că pot prelungi durata de viață a bateriilor până la 9 ani – Cronica de Tehnologie
Chinezii de la Geely (Volvo, Lotus) investesc în Volocopter, compania care vrea să lanseze taxiuri zburătoare – Cronică de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău