Bahamas devine prima țară ce are o monedă națională digitală ce poate fi folosită de proprii cetățeni ca alternativă la moneda tradițională – Cronica de Tehnologie

1. Huawei a anunțat seria Mate 40, compusă din Mate 40 Pro Plus (€1,399), Mate 40 Pro (€1,199) și Mate 40 (€899). Modelele Pro impresionează prin sistemele foto cu 17X respectiv 7X zoom optic maxim, noul chipset Kirin 9000 pe 5nm și viteza de încărcare – 50W wireless și 66W cu fir. (Profit.ro)

2. Facebook va începe să ceară bani de la companiile care folosesc WhatsApp Business și va adăuga opțiuni de shopping direct și vânzare de hosting. Cumpărarea se va putea face direct din ferestrele de chat, prin mesaje trimise magazinelor, iar hosting-ul va fi vândut de provideri. (TechCrunch)

3. Bahamas devine prima țară ce are o monedă națională digitală ce poate fi folosită de proprii cetățeni ca alternativă la moneda tradițională. “Dolarul de nisip” va fi folosit cu un portofel digital mobil, securizat cu autentificare multi-factor. (CoinDesk)

4. SUA vor folosi un sistem prin care vor urmări producția, distribuția și administrarea vaccinurilor pentru COVID-19 cu soluții dezvoltate de Palantir, compania care a contribuit la găsirea lui Osama bin Laden și a dezvoltat pentru Guvern software-ul folosit pentru identificarea imigranților ilegali. Una din sarcinile sistemului numit Tiberius este aceea de a identifica eventualele probleme care împiedică vaccinul să ajungă la toți oamenii. (WSJ)

5. Noul Echo ($100) are un sunet puternic, cu bass impresionant, dar medii reci, care îl fac să sune uneori prea procesat. Răspunsurile Alexa sunt și ele bune și prompte, iar boxa celor de la Amazon primește un 8,5/10. (The Verge, Review)

6. Snap lansează jocuri și seriale originale în India, în parteneriat cu mai multe firme locale. În Q3, numărul utilizatorilor zilnici a crescut cu 150%, spun oficialii companiei fără a oferi cifre absolute. În iulie, Snapchat avea 33,8 milioane de utilizatori în India, conform Statista. (The Economic Times)

7. Un cercetător olandez susține că a intuit parola de Twitter a lui Donald Trump și i-a accesat contul, oferind capturi de ecran în sprijinul afirmațiilor. Twitter și Casa Albă neagă informația. (The Verge)

8. OMS va permite Wikipedia să publice gratuit mare parte din datele sale, începând cu cele legate de COVID-19, într-o încercare de combatere a dezinformărilor. Wikipedia va putea publica articolele în cele aproape 175 de limbi în care este disponibilă, spre deosebire de materialele OMS, care sunt scrise în doar șase limbi. (NY Times)

9. Piața de smartphone-uri din India a ajuns la cel mai înalt nivel în Q3, după ce au fost vândute 50 milioane de unități, cu 8% mai mult YoY. Xiaomi (13,1 milioane de unități), Samsung (10,2 milioane de unități) și Vivo (8,8 milioane de unități) sunt liderii pieței din această țară. (Canalys)

10. Veniturile Intel în Q3 au scăzut cu 4% YoY, la $18.3 miliarde, peste ceea ce așteptau analiștii. Acțiunile companiei au scăzut, însă, în urma anunțului cu peste 10%, după ce divizia de date, care a avut venituri de $5.9 miliarde, a pierdut 7% YoY. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Statele Unite vor să construiască un Internet cuantic, care să funcționeze în paralel cu rețeaua actuală – Cronica de Tehnologie
Google ar fi făcut o ofertă pentru cumpărarea Fitbit – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău