Profituri și pierderi istorice în perioada pandemiei – Cronica de Business

1. Apple a înregistrat venituri de $26,42 miliarde în trimestrul încheiat la finele lui iunie, cu $4 miliarde peste așteptările analiștilor, în ciuda crizei globale. 60% din vânzările companiei au provenit din piețele internaționale. (Reuters)

2. Agroland, compania care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, a încheiat primul semestru din acest an cu o cifră de afaceri de €25,5 milioane, în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce profitul net a urcat cu 58%, la €1,75 milioane. (News.ro)

3. Alphabet, compania-mamă a Google, a înregistrat prima scădere a cifrei de afaceri din ultimii 16 ani în trimestrul încheiat luna trecută. Veniturile companiei au fost de $38,3 miliarde, cu 2% sub valoarea înregistrată în perioada similară din 2019, însă scăderea a fost sub cele 4 procente așteptate de analiști. (Reuters)

4. Gigantul Procter & Gamble a înregistrat o cifră de afaceri de $17,7 miliarde în trimestrul încheiat în iunie, peste așteptările analiștilor, și un profit de $2,8 miliarde. Compania avusese o pierdere de $5,2 miliarde în perioada similară a anului trecut. Avansul a venit pe fondul creșterii cererii de produse de curățare a gospodăriei în cotextul pandemiei. (CNBC)

5. Renault a avut o pierdere netă de €7,3 miliarde în prima jumătate a anului, cea mai mare din istoria companiei, producătorul francez suferind de pe urma alianței cu partenerul japonez Nissan și pandemiei. (Hotnews)

Bonus:

6. Venitul net al băncii Garanti BBVA a crescut cu aproape 4% în primul semestru, la 209,1 milioane lei, faţă de prima jumătate a anului 2019, în timp ce profitul net realizat în primele şase luni ale acestui an a fost de 55,3 milioane lei. (News.ro)

7. Veniturile Facebook din al doilea trimestru au înregistrat cel mai scăzut avans din istoria companiei, de 11%, însă semnificativ peste așteptările analiștilor, care estimau un plus de doar 3%. Compania a avut încasări din publicitate în creștere cu 10%, până la valoarea de $18,3 miliarde. (Reuters)

8. Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, a înregistrat vânzări totale de 41,2 miliarde franci elveţieni în primele şase luni ale anului, cu 9,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. (News.ro)

9. Amazon a înregistrat cel mai mare profit din istoria de 26 de ani – $5,2 miliarde – chiar și după ce a cheltuit $4 miliarde pentru achiziția de echipamente de protecție pentru angajații săi. Veniturile au crescut cu 40% versus perioada similară din 2019, până la valoarea de $88,9 miliarde, ca urmare a reorientării consumatorilor către cumpărăturile online în perioada pandemiei. (Reuters)

10. Primii zece jucători de pe piaţa de lacuri şi vopsele au făcut afaceri de 1,5 miliarde de lei în 2019. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Dacia, pe urmele celor de la Skoda – Cronica de Business
Gazprom, prima pierdere din ultimii cinci ani – Cronica de business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău