Programul Litoralul pentru toți are loc în perioada 1-30 septembrie – Cronica de Turism

1. Ediția de toamnă a programului “Litoralul pentru toți” va avea loc în perioada 1-30 septembrie. Până în prezent s-au înscris 42 de hoteluri de pe litoralul românesc care oferă în total circa 3400 de locuri de cazare. Prețurile unui pachet turistic sunt cu până la 70% mai mici comparativ cu cele din vârful de sezon. (News.ro)

2. Blue Air a anunțat o nouă extindere a zborurilor pe care le oferă din România începând din vara anului viitor. Astfel, turiștii vor putea călători de la București spre noile destinații Dubai, Tenerife, Alicante, Palma de Mallorca, Ibiza, Split și Dubrovnik, în timp ce din Cluj-Napoca vor fi organizate trei curse spre destinații populare de vacanță din Grecia: Zakynthos, Rodos și Heraklion. Biletele pentru aceste rute sunt deja disponibile pentru rezervare. (Boarding Pass)

3. Grădina de vară Capitol din București va fi redeschisă în 26 august după o investiție de un milion de euro și după 30 de ani în care clădirea monument istoric a fost lăsată în paragină. De asemenea, celebrul cinematograf Capitol va fi redeschis, cel mai probabil, în octombrie 2022. Ambele proiecte sunt posibile după ce Teatrul Elisabeta a închiriat imobilul pe termen lung. (Economedia)

4. Călătorii din Uniunea Europeană pot folosi certificatul digital european și la intrarea în Turcia, Ucraina și Macedonia de Nord, după ce aceste trei state s-au conectat la sistemul informatic al Uniunii Europene. De asemenea, certificatele Covid-19 emise de cele trei țări sunt valabile și pe teritoriul Uniunii Europene. (Hotnews)

5. Elveția, Liechtenstien și Macedonia de Nord se numără printre statele care au intrat în zona galbenă începând din 22 august. Cetățenii români nevaccinați care se întorc din aceste state evită carantina dacă prezintă rezultatul negativ al unui test Covid-19. Grecia și Turcia, două destinații populare de vacanță pentru români, sunt în continuare pe lista roșie, în timp ce Bulgaria este în continuare pe lista verde. (Hotnews)

Bonus. Mai multe companii de croziere au început să lanseze deja oferte pentru crozierele din anii următori. Operatorul Regent Seven Seas va organiza croaziere în Grecia, Norvegia și Spania începând din sezonul 2023-2024, în timp ce Azamara anunță și două expediții pe uscat în 2023 în Elveția (cu trenul Glacier Express) și Gran Canaria (vizită la craterul vulcanic Bandama Caldera). (Travel Weekly)

6. CFR Călători a anunțat un program pilot pentru plata cu cardul a biletelor de călătorie în trenurile de pe ruta București Nord – Aeroportul Henri Coandă. O călătorie până la aeroport costă 4 lei pentru adulți și 2 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5-10 ani. În continuare, biletele pentru această rută pot fi achiziționate direct în tren cu plata cash. (CFR Călători)

7. Veneția intenționează să aplice o taxă cuprinsă între 3 și 10 euro pentru turiștii care sosesc în orașul italian pentru o singură zi, fără să aibă cazare în localitate. Suma va varia în funcție de sezon și de numărul turiștilor așteptați în ziua respectivă de către autorități. Măsura ar urma să se aplice începând din vara anului 2022. (Profit)

8. Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), care reprezintă interesele a 290 de companii aeriene, a anunțat că cetățenii europeni își pot încărca certificatul digital european în aplicația IATA Travel Pass. Acest lucru va permite călătorilor să fie informați permanent cu privire la condițiile de călătorie, unde se pot vaccina și care sunt cerințele pentru testele Covid-19, în funcție de destinația aleasă. (Travel Industry Wire)

9. Cipru găzduiește primul muzeu subacvatic din lume. Artistul Jason deCaires Taylor a realizat 93 de sculpturi care au fost plasate la o adâncime de 10 metri. Prețul unui bilet este de 20 de euro pentru turiștii care vor să practice snorkelling și 60 de euro pentru cei care preferă scufundările. (Spotmedia)

10. Emiratul Dubai a anunțat 6 noi proiecte turistice prin care vrea să dezvolte orașul montan Hatta. Printre ele se numără realizarea unei platforme de vizionare la 1300 de metri deasupra nivelului mării, o cascadă, trasee de drumeții spre vârful Jebel Umm Al Nisour, un hotel “de clasă mondială” și o telecabină. Pentru cazarea turiștilor vor fi construite și 200 de case de vacanță. (Airlines Travel)

Ți-ar mai putea plăcea
Noi zboruri din București spre Londra și Milano – Cronica de Turism
Peste 100 de hoteluri de pe litoral vor fi deschise pe litoralul românesc în weekendul 1-2 mai – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău