Programul Litoralul pentru toți începe în 28 august – Cronica de Turism

1. Ediția din acest an a programulului Litoralul pentru toți începe în 28 august. Până în prezent s-au înscris în program 27 de hoteluri de pe litoralul românesc, însă autoritățile se așteaptă ca numărul să crească la peste 100 de unități de cazare. Prețurile sunt cu până la 75% mai mici decât în sezon și încep de la 35 lei de persoană, în cazul unui sejur de minim 5 nopți la un hotel de 3 stele. (Funky Travel)

2. Sindicatul angajaților Tarom a anunțat că niciun avion al companiei aeriene de stat nu va decola între orele 04:00 – 07:00 începând din 23 august. Sindicaliștii au cerut majorări salariale, însă acestea au fost respinse de conducerea Tarom, care a oferit doar creșterea valorii bonurilor de masă. Sindicaliștii susțin că pasul următor este reprezentat de greva generală. Tarom nu a mai înregistrat profit din anul 2007. (Profit)

3. Agenția de turism Soley Tour a intrat în incapacitate de plată, iar mai mulți turiști români au rămas blocați în Turcia. Pentru moment nu este clar câte persoane sunt afectate de acest faliment, însă agențiile de turism Christian Tour și Cocktail Holidays au anunţat că încearcă să ajute clienții agenției care se află în prezent în vacanțe. Soley Tour a fost înființată în anul 2020 de Ionuţ Nedea, care deține și agenția de turism Litoralulromanesc.ro. (News.ro)

4. Travelator propune o vacanță de 8 zile în Zakynthos pentru numai 182 de euro de persoană. Prețul final include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 102 euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Portego pentru 160 de euro. Prețurile sunt valabile pentru călătoriile efectuate în perioada 8-15 septembrie. (Travelator)

5. Blue Air a anulat zborurile programate în lunile septembrie și octombrie pe 14 rute internaționale cu plecare din București și Bacău. Printre zborurile anulate în următoarele două luni se numără cele din București spre Copenhaga, Dusseldorf, Hamburg și Lyon, precum și cele cu plecare din Bacău spre Barcelona, Paris, Bruxelles, Torino și Liverpool. (Boarding Pass)

6. Wizz Air a anunțat o nouă extindere a operațiunilor în România prin lansarea unor rute internaționale de pe aeroporturi regionale. Astfel, începând din 13 decembrie vor exista zboruri directe din Iași spre Memmingen (Germania), Basel și Copenhaga, iar din 15 decembrie compania va zbura de la Suceava la Paris, Bruxelles, Venezia, Larnaca și Eindhoven. În plus, din 17 decembrie, vor exista zboruri de la Craiova spre Torino și Billund. (Airlines Travel)

7. Compania Qatar Airways oferă în perioada 17 noiembrie – 17 decembrie zboruri între București și Sofia. Noua rută temporară face parte din ruta Doha – București – Sofia și include o escală de o oră la București, fără debarcarea pasagerilor aflați deja în avion. Zborurile vor fi efectuate în zilele de luni, joi și sâmbătă. (Boarding Pass)

8. British Airways a anunțat anularea a încă 10.000 de zboruri programate pe aeroportul Heathrow din Londra pentru perioada 30 octombrie 2022 – 25 martie 2023. În total vor fi afectate circa 8% dintre zborurile companiei de pe aeroportul londonez. Cele mai multe zboruri anulate vor fi dintre cele cu frecvențe ridicate. Este posibil ca inclusiv unele zboruri Londra – București să fie afectate de această decizie. (Business Traveller)

9. Lufthansa a anulat 67 dintre cele 412 zboruri planificate în luna septembrie pe cele 7 rute pe care le operează spre și dinspre aeroporturi din România. Cele mai multe zboruri au fost anulate pe rutele Frankfurt – București (22) și Munchen – București (10), însă sunt afectate și zborurile de la Frankfurt spre Cluj-Napoca și Timișoara sau cele de la Munchen spre Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu. (Boarding Pass)

10. Japonia intenționează să nu mai ceară test negativ pentru Covid-19 pentru turiștii vaccinați care sosesc în țară după 7 septembrie. În prezent, inclusiv turiștii vaccinați trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. De asemenea, limita maximă de turiști pe zi care pot intra în Japonia ar putea crește de la 20.000 la 50.000. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Noi perturbări ale zborurilor pe aeroporturile din Amsterdam, Londra și Portugalia – Cronica de Turism
Vacanțele în Thassos, cu până la 10% mai scumpe în această vară – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău