Programul Litoralul pentru toți oferă sejururi la mare cu prețuri cu până la 55% mai mici – Cronica de Turism

1. Noua ediție a programului “Litoralul pentru toți”, cu tarife reduse cu până la 55% pentru sejurile de 6 nopți comparativ cu perioada de vârf de sezon, se desfășoară până în 20 iunie. În program s-a înscris 15 hoteluri de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile de pe litoral. Prețurile încep de la 69 de lei pe noapte într-o cameră dublă la Hotel Neptun Resort de 3 stele din Eforie Nord și ajung până la 550 de lei pe noapte la Hotel Modern de 4 stele din Mamaia cu servicii all-inclusive. (Litoralul românesc)

2. Autoritățile din Bulgaria au anunțat prețurile din acest sezon estival pentru închirierea șezlongurilor și umbrelelor în stațiunile de la Marea Neagră. În Sunny Beach, o umbrelă va costa echivalentul a circa 25 lei, iar împreună cu două șezlonguri prețul urcă la 75 lei. La Albena, aceeași combinație va costa circa 52 lei, în timp ce în Sf. Constantin și Elena prețurile vor varia între 20 și 25 lei pentru șezlong, respectiv umbrelă. La Varna, șezlongul și umbrela costă câte 12 lei, iar cel mai mic preț va fi la Burgas: 3 lei pentru o umbrelă. (G4Media)

3. Începând din 11 mai, turiștii străini pot intra pe teritoriul Statelor Unite fără să mai facă dovada vaccinării împotriva Covid-19. Măsura se aplică inclusiv pentru cetățenii din Uniunea Europeană, care până acum erau obligați să facă dovadă vaccinării pentru a putea intra în Statele Unite. (Schengen Visa Info)

4. Până în 18 mai, Turkish Airlines are o campanie promoțională cu prețuri speciale pentru o serie de zboruri cu plecare de pe aeroporturile din București și Cluj-Napoca spre destinații de vacanță din întreaga lume. De exemplu, un bilet dus-întors costă de la 229 de euro pentru Dubai, 499 de euro pentru New York, Miami, Chicago, Toronto și Mauritius sau 539 de euro pentru Kuala Lumpur. Prețurile sunt valabile pentru călătorii efectuate în perioada 1 noiembrie – 31 martie 2024. (Aviation Headlines)

5. Compania aeriană HiSky va opera zboruri pe ruta București – Barcelona începând din 3 iulie 2023. Zborurile vor avea loc în zilele de luni, miercuri și vineri, iar prețurile încep de la 40 de euro pe sens. În prezent, pe această rută singurul zbor direct este oferit de Wizz Air, după ce Tarom a renunțat în mod inexplicabil în octombrie 2022 la una dintre cele mai populare destinații pentru călătorii români. Începând din iunie, pe această rută va zbura și Dan Air, însă compania va oferi un singur zbor pe săptămână. (Boarding Pass)

6. AeroItalia va deveni prima companie aeriană cu zboruri comerciale regulate pe aeroportul București Băneasa, care a fost redeschis în vara anului trecut. Compania va opera ruta București – Roma (Fiumicino) începând din luna iunie, iar zborurile sunt programate în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică. (Boarding Pass)

7. Cel puțin 11 insule din Grecia se vor confrunta cu o suprapopulare în perioada de vârf a sezonului estival. Potrivit datelor statistice, insulele Mykonos, Santorini, Folegandros, Ios și Antiparos au cu peste 3 locuri de cazare mai multe decât numărul de locuitori, în timp ce în insulele Skiathos, Serifos, Sifnos, Amorgos, Thassos şi Sikinos numărul locurilor de cazare este dublu comparativ cu populația. Deși teoretic benefic din punct de vedere economic, turismul excesiv poate genera probleme în funcționarea corespunzătoare a comunităților locale. (News.ro)

8. Compania aeriană Air New Zealand va introduce cușete de dormit la clasa economică pentru zborurile de pe rutele Auckland – New York și Auckland – Chicago începând din septembrie 2024. Pasagerii de la clasa economică vor avea ocazia să doarmă într-un pat timp de cel mult 4 ore pe parcursul zborului contra unei taxe care va varia între 400 și 600 de dolari. (Hotnews)

9. Peste 14.405 zboruri au fost anulate în Europa în luna martie 2023, în creștere cu 65% comparativ cu luna februarie, când au fost anulate 8.713 zboruri, potrivit datelor analizate de Cirium. La nivel global, numărul zborurilor anulate a fost de 72.900, în creștere cu 20% comparativ cu februarie. Compania de analiză se așteaptă ca numărul de zboruri anulate să crească pe măsură ce ne apropiem de sezonul estival. (Schengen Visa Info)

10. Președintele american Joe Biden dorește modificarea legislației din SUA pentru a permite călătorilor afectați de anularea sau întârzierea zborurilor să primească mai multe compensații decât în prezent, dacă zborul este afectat din cauza companiei aeriene. Printre altele, companiile aeriene ar urma să fie obligate să ofere compensații în bani, vouchere sau mile de călătorie, pe lângă returnarea banilor plătiți pe bilet, cazarea la hotel și hrană. (Yahoo! News)

Ți-ar mai putea plăcea
Valabilitatea certificatelor de vaccinare, prelungită până în 30 iunie 2023 – Cronica de Turism
Grecia extinde valabilitatea certificatelor de vaccinare – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău