Cronica de Tehnologie – Microsoft a lansat primele versiuni de test ale noului browser Edge, bazat pe motorul de randare Chromium

1. Microsoft a lansat primele versiuni de test ale noului browser Edge, bazat pe motorul de randare Chromium. Disponibil în forma actuală doar pentru versiunea pe 64 de biți de Windows 10, Edge are deja implementate majoritatea opțiunilor de bază, inclusiv suportul pentru extensiile de Chrome. (Profit.ro)

2. Uniunea Europeană a publicat un set de instrucțiuni privind dezvoltarea etică a inteligenței artificiale. Conform acestora, inteligența artificială trebuie să fie responsabilă, imparțială și să-și poată explica acțiunile. (The Verge)

3. După ce a promis în 2014 ca va folosi numai surse regenerabile de energie, Amazon pare să dea înapoi, căutând în mod agresiv în ultimii doi ani înțelegeri cu companii precum BP, Shell și Halliburton pentru combustibili fosili. (Gizmodo)

4. Un studiu realizat de asociația publisherilor online Digital Content Next arată că multe din practicile Google privind datele personale nu au legătură cu așteptările utilizatorilor din partea companiei și că există încă un număr mare de oameni care nu cunosc în ce mod le sunt folosite informațiile personale de gigantul american. (NiemanLab)

5. Numărul posturilor de televiziune Ultra HD a ajuns în prezent la 155 la nivel global, în creștere cu 24% față de martie 2018. Spania, Germania, Rusia, Japonia, Franța, Finlanda și India sunt țările cu cele mai multe posturi 4K. (Advanced Television)

6. Acțiunile Tesla au crescut cu 1,4% în urma informațiilor legate de o înțelegere cu Fiat Chrysler Automobiles, în urma căreia mașinile americane să fie contorizate în flota Fiat pentru a evita o penalizare pe baza legislației europene privind emisiile de dioxid de carbon. În 2019 acțiunile Tesla au scăzut cu aproximativ 16 procente. (Barrons)

7. Dispozitivele USB pot fi deconectate fără “safely remove” de la PC-urile cu Windows 10. Microsoft a implementat în sistemul de operare un nou mod implicit care nu mai necesită folosirea opțiunii “safely remove” înainte de deconectarea fizică a produselor conectate prin USB. (Profit.ro)

8. Platforma de jocuri pentru copii Roblox a ajuns la 90 de milioane de utilizatori lunari activi. Roblox, care este evaluată în prezent la $2.5 miliarde, oferă jocuri pentru copii care suportă limbile engleză și franceză. (Tech Crunch)

9. Startup-ul britanic Monzo, o bancă digitală disponibilă doar în format mobil, urmează să primească o finanțare de £100 milioane din partea unui investitor american deocamdată necunoscut. În urma noii finanțări, Monzo ar urma să fie evaluat la £2 miliarde. (Tech Crunch)

10. Dropbox a plătit $319,300 în urma unei “vânători de bug-uri” în care au fost descoperite 264 de vulnerabilități ale serviciului de stocare online. (ZD Net)

Ți-ar mai putea plăcea
Un grup de hackeri susținut de China a furat peste $20 de milioane din fondurile de ajutor alocate de SUA în timpul pandemiei – Cronica de Tehnologie
Datele a 267 milioane de conturi de Facebook, incluzând nume și numere de telefon, sunt de vânzare pe dark web pentru £500 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău