Proprietarul Zara, prima pierdere din istorie – Cronica de business

1. Valoarea de piaţă a celor mai mari 100 de companii listate la nivel global a scăzut cu 15%, adică $3,9 trilioane, în primul trimestru al anului, ca urmare a pandemiei Covid-19, după un avans de 20% în perioada martie-decembrie 2019. (News.ro)

2. British Airways își va vinde cel puțin 10 obiecte din colecția de artă – cu unele fiind evaluate la peste £1 milion – pentru a strânge bani, compania fiind puternic afectată de criză și pe punctul de a renunța la mii de angajați. (Guardian)

3. Compania europeana de comenzi online de mâncare Just Eat Takeaway.com este în discuții avansate pentru preluarea jucătorului american Grubhub, mișcare ce ar duce la nașterea celei mai mari companii de profil din lume. (Reuters)

4. Lanțul de cafenele Costa Coffee, cel mai mare din Marea Britanie și al doilea ca mărime din lume după Starbucks, revine cu produsele sale pe piața din România prin intermediul Coca-Cola. (Profit.ro)

5. Supermarketul online britanic Ocado urmărește să atragă peste £1 miliard de la investitori, pentru a profita de creșterea semnificativă a interesului din partea clienților obligați să cumpere online în ultimele luni. (Financial Times)

Bonus:

6. Gigantul din domeniul modei Inditex, care deține brandurile Zara, Bershka și Pull & Bear, a înregistrat primul trimestru cu pierdere din istorie, având un minus de €409m în primele trei luni ale anului, pe fondul pandemiei. Vânzările companiei au crescut scăzut cu 95% în aprilie, în contextul în care magazinele au fost închise. (BBC)

7. Deși și-a redeschis aproape toate cafenele la nivel global, Starbucks așteaptă o scădere a profitului operațional de până la $2,2 miliarde în trimestrul curent, pe fondul pandemiei. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Coronavirus va costa companiile aeriene 29 miliarde – Cronica de Business
Zuck a vândut acțiuni Facebook în valoare de $296 milioane luna aceasta – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău