PSD a câștigat doar 8 județe la alegerile prezidențiale – Cronica dimineții

1. O dezbatere electorală între candidații Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale „nu își are rostul” în această campanie, pentru că „nu aduce nimic în plus, nimic de clarificat”, a declarat șeful de campanie al liberalilor, Dan Motreanu. (Hotnews)

2. PSD mai controlează doar opt judeţe din ţară, în timp ce în trei are procente apropiate de PNL. Candidatura lui Iohannis i-a făcut pe liberali să câştige fără emoţii 28 de judeţe, plus Capitala şi diaspora. Iohannis a câștigat inclusiv în Vaslui, un județ controlat de aproape 30 de ani de Dumitru Buzatu, lider PSD cu mare influenţă în partid. (Adevarul)

3. China și-ar putea lansa propria cryptomoneda în următoarele 2-3 luni. (CNBC)

4. Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat că a fost o greşeală candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale, iar el a prevăzut ”dezastrul” legat de intrarea acestuia în turul al doilea. ”Dacă ar fi candidat Dacian Cioloş, poate că nici nu aş fi candidat”, a afirmat Paleologu. (News.ro)

5. Mexicul a decis să-i acorde azil politic fostului preşedinte al Boliviei, Evo Morales, „din motive umanitare”. Evo Morales și-a dat demisia din funcție, într-un context social, politic și economic tensionat în țara sa, după ce realegerea sa în funcție, care stă sub semnul suspiciunilor de fraudă, a fost intens contestată în stradă. (Link)

6. Un sistem de spitale din SUA, cu 2600 de unități în toată țara, le-a oferit celor de la Google date confidențiale, inclusiv numele pacienților și date din fișa medicală. Pacienții nu au fost anunțați că datele lor personale au ajuns la Google. (WSJ)

7. Românii au înmatriculat peste 10.000 de mașini noi în luna octombrie, în creștere puternică cu 58% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Dacia a performat peste media pieței și și-a dublat numărul de mașini înmatriculate la circa 3.700 de unități. (Automarket)

8. Numărul companiilor din S&P 500 care menționează incendiile ca un risc potențial pentru afacerile lor a crescut de la 9, în 2010, la 37, anul acesta. (CNBC)

9. Compania spaţială americană SpaceX a lansat ieri a doua tranşă de sateliţi din viitoarea sa constelaţie „Starlink”, destinată să furnizeze internet din spaţiu. Elon Musk vrea să construiască o rețea cu 42.000 de sateliţi. (News.ro)

10. “Ob-La-Di, Ob-La-Da” de la The Beatles a fost declarat de către cercetători “cântecul perfect”. (Urban.ro)

Fotografia dimineții – Punctul din centrul imaginii este planeta Mercur, “în trecere” prin dreptul Soarelui. Bill Ingalls/NASA via AP:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Parlamentul britanic a preluat controlul Brexitului de la Theresa May
Cronica dimineții – Nasdaq iese din bear market după o creștere de peste 20%

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău