Ministrul Transporturilor: Drumul până la munte pe Valea Prahovei va dura 17 ore până va fi gata autostrada – Cronica dimineții

Azi este ultima zi în care Marea Britanie face parte din Uniunea Europeană. Este pentru prima oară când UE pierde un stat membru.

1. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală, după ce boala a ucis 170 de oameni în China şi s-a extins în 18 ţări. (News.ro)

2. Un cutremur cu magnitudinea de 5.3 grade pe scara Richter a avut loc în România la ora 3.26, potrivit site-ului Centrului European de Seismologie. Cutremurul s-a produs in judetul Vrancea, la 120 de kilometri adâncime. (Hotnews)

3. Aproximativ 100 de persoane au protestat aseară, în Piaţa Victoriei, cerând Guvernului să facă demersurile pentru a include Roşia Montană în patrimoniul UNESCO. (News.ro)

4. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că autostrada Comarnic – Brașov va fi realizată de către guvernul liberal, dar construirea acesteia va dura aproximativ șase ani. Până când va fi gata, susține Bode, drumul până la munte pe Valea Prahovei „va dura 17 ore”. (Profit.ro)

5. Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă în care recomanda cetățenilor americani să nu călătorească în China, iar celor care sunt prezinți acolo să părăsească țara. (BBC)

6. Fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus că nu a semnat moţiunea de cenzură depusă de PSD şi UDMR. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Oamenii de știință au calculat că un material dintr-un meteorit care a căzut pe Pământ în 1969 predatează sistemul nostru solar și contrazice cunoștințele actuale despre călătoriile interstelare. Cercetătorii au crezut până acum că așa-numitele grăunțe presolare (materiile mai vechi decât sistemul nostru solar) nu pot supraviețui condițiilor din mediul pe care care-l traversează până la noi, iar descoperirea îi va determina și să reevalueze teoriile despre formarea sistemului nostru solar. (Science Alert)

7. Acțiunile Amazon au crescut cu aproape 10%, după ce compania a anunțat rezultate pe trimestru 4 peste așteptările analiștilor. Vânzările au înregistrat un nivel record, $87,4 miliarde, în creștere cu 21%, comparativ cu trimestrul 4 2018, în timp ce profitul a creștul cu 8%, până la $3,3 miliarde. (WSJ)

8. Autoritatea de sănătate din Olanda, care monitorizează cazurile de cancer, a anunțat că rata de supraviețuire pe cinci ani a celor bolnavi a crescut de la 42% în 1989, la 65% în 2018. (Link în olandeză)

9. Localitatea Dăbuleni ar putea deveni prima zonă de deșert a României. (Link)

10. Jerry Seinfeld își va lansa prima carte cu glume de stand-up comedy, la finele acestui an, pe 6 octombrie. (AP)

În loc de fotografia dimineții un tweet de acum 6 ani în care Donald Trump anunță că și-a vândut toate acțiunile Apple. Între timp acestea au crescut cu 400%:

Ți-ar mai putea plăcea
Ion Iliescu la 91 de ani: M-am vaccinat și mă simt bine – Cronica dimineții
Bursa americană a înregistrat noi recorduri – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău