PSD a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu – Cronica dimineții

1. Indicele BET al bursei de la București a depășit pragul de 9.900 de puncte pentru prima oară în 12 ani.  (Profit.ro)

2. PSD a depus, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, intitulată ”Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE”. (News.ro)

3. Un proiect de lege care definește termenul de „antițigănism” drept „percepția referitoare la romi exprimată ca ură împotriva acestora” a trecut tacit de Senat. Proiectul definește „manifestările și practicile discriminatorii” și reglementează pedepsele pentru atitudinea anti-romă, care pot ajunge până la 10 ani de închisoare. (Hotnews)

4. Bucureştiul a pierdut 14 poziţii în clasamentul celor mai inovatoare oraşe din lume, ajungând pe locul 171. Timişoara a urcat 36 de poziţii. (Adevarul)

5. România este pe locul patru în topul statelor europene cu cei mai mulți freelanceri. 17% dintre românii cu drept de muncă lucrează fără a fi angajați permanent, arată datele Eurostat. (EuropaLibera)

6. 60% dintre antreprenorii americani îl susțin pe Donald Trump și apreciază activitatea președintelui. Este cel mai ridicat procent, în rândul acestei categorii, atins de Trump. (CNBC)

7. Cercetători britanici și australieni au folosit boxe pentru a atrage peștii în recifurile moarte de corali. În boxe se auzeau sunetele produse de recifurile sănătoase de corali. (WashingtonPost)

8. O balenă de 14 metri și 20 de tone a murit pe o plajă din Scoția. În stomacul ei au fost găsite 100 kg de plastic și gunoi. (NYTimes)

9. Susan Wojcicki, CEO-ul YouTube, a declarat că limitează timpul petrecut de copiii ei pe rețeaua socială. (BusinessInsider)

10. Jucătorul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a câştigat Balonul de Aur pentru a şasea oară în cariera sa. Messi a devenit, la 32 de ani, primul fotbalist care câştigă acest trofeu de şase ori, după ce s-a mai impus în 2009, 2010, 2011, 2012 şi 2015. (News.ro)

In loc de fotografia dimineții – Primul trailer al noului film cu James Bond, “No time to die” va apărea mâine. Secvențe din el puteți vedea aici.

Ți-ar mai putea plăcea
România continuă vaccinarea cu AstraZeneca – Cronica dimineții
Doar aproximativ 25 la sută din populaţia peste 80 de ani s-a imunizat – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău