Un fost deputat PSD propune impozitarea progresivă a salariilor – Cronica dimineții

1. Later update: Alfred Simonis, liderul deputaților PSD spune că Bota nu mai e în PSD de aproape un an el candidând pentru Partidul Ecologist Român la Maramureș, nemaigăsindu-se pe listele PSD. (Hotnews) Un proiect de lege inițiat de PSD propune impozitarea progresivă a salariilor. „Legea pentru creșterea venitului net al salariaților”, inițiată de deputatul PSD Sorin Bota, propune o taxare de 35% (25% – CAS și 10%- CASS) pentru veniturile brute sub 3.000 de lei și până la 50% (27,5% – CAS, 12,5% – CASS, 10% – impozit) pentru cei cu venituri brute de peste 15.001 lei. (Ziare)

2. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu va avea, în premieră, o conducere militară, noul director general fiind numit medicul colonel Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu. Județul Sibiu are cea mai mare rată de infectare din România, 9 la mia de locuitori, iar municipiul Sibiu și alte trei localități din Sibiu sunt în carantină de luni. (Hotnews)

3. Directorul general al grupului farmaceutic american Pfizer a confirmat marți că o cerere de autorizare de introducere pe piață pentru vaccinul Covid-19 va fi depusă foarte curând în Statele Unite, ceea ce ar putea permite ca primele vaccinări să aibă loc în decembrie. (Hotnews)

Una din Cronica de Business: Piața moto din România a înregistrat o creștere de 22,8% în primele zece luni ale anului față de datele raportate în aceeași perioadă din 2019. (Profit.ro)

4. Preşedintele Donald Trump va reduce drastic prezenţa forţelor americane în Afganistan, de la 4.500 la 2.500 de soldaţi, înainte de a pleca din funcţie, renunţând la retragerea completă până la Crăciun, despre care vorbise anterior, a anunţa Pentagonul. (News.ro)

5. Bill Gates, fondatorul Microsoft, a declarat că jumătate din călătoriile de afaceri care se făceau inainte de pandemie vor dispărea când virusul va fi sub control. Gates mai crede că munca de acasă va rămâne și după pandemie, într-o proporție de 30%. (CNBC)

6. Americanii au reînceput să-și facă stocuri din anumite produse, la fel ca în primăvară, ceea ce a obligat magazinele să limiteze cantitățile ce pot fi cumpărate. Walmart a anunțat că are probleme cu aprovizionarea, în anumite magazine, pentru produsele de curățenie, în timp ce Kroger și Publix au limitat cantitatea de hârtie igienică ce poate fi cumpărată. În online, Amazon are sold out pe șervețelele dezinfectante și rolele de șervețele din hârtie. (AP)

Promo: Investește în cel mai exclusivist ansamblu rezidențial și hotelier de 5***** de pe litoralul românesc! Nordis Mamaia 5***** îți oferă 730 de camere de hotel care îți aduc un randament garantat lunar. În plus, îți oferim 670 de apartamente de vacanță la malul mării în care poți beneficia de toate facilitățile unui hotel de 5*****: 10.000 mp de plajă proprie, cel mai mare SPA de pe litoral, 9 restaurante și cafenele, cinematograf VIP, galerie comercială premium și clinică medicală. Profită de oferta lunii noiembrie și investește astăzi într-un proiect a cărui valoare se va aprecia cu peste 30% după deschidere.

7. Justiția americană a decis să renunțe la acuzațiile aduse fostului ministru al Apărării din guvernul mexican. Salvador Cienfuegos, un generat de patru stele în retragere, a fost arestat în urmă cu o lună, la sosirea pe aeroportul din Los Angeles, fiind acuzat de trafic de droguri și spălare de bani. În urma discuțiilor guvernamentale dintre SUA și Mexic, el va fi transferat în țara sa pentru a fi anchetat conform legilor mexicane. (FT)

8. Deputaţii ruşi au aprobat marţi un proiect de lege care garantează imunitate judiciară pentru foştii preşedinţi ai Rusiei. Momentan, Rusia are un singur fost președinte, Dmitri Medvedev, însă mulţi consideră adevăratul beneficiar al legii este Vladimir Putin. (Link)

Una din Cronica Sportivă: Naţionala României de tineret s-a calificat la Campionatul European Under-21 din 2021, după ce a remizat acasă, scor 1-1, cu reprezentativa din Danemarca. A fost un meci dominat de echipa noastră, dar stricat în mare parte de arbitru, care a acordat un penalty inexistent oaspeților și a eliminat un jucător al acestora destul de ușor. Au marcat: Costache 72 / Laursen 50-din penalty. Ambele echipe care au jucat aseară s-au calificat la Euro 2021. (Video)

9. Facebook și-a cerut scuze pentru întârzierea cu care a răspuns la atacurile suferite de o parlamentară din Australia. Anne Webster, împreună cu soțul ei și o organizație non profit care ajută mamele singure, a fost acuzată, în mai multe postari pe rețeaua socială, în aprilie, că ar face parte dintr-o rețea secretă de pedofili. Deși li s-a cerut și au fost dați în judecată pentru ștergerea postărilor, Facebook nu a făcut nimic până în august. Un judecător i-a obligat în septembrie la plata unor despăgubiri de $875.000. (TheGuardian)

10. Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a declarat că s-a creat ”o stare de nervozitate” în relația cu USR PLUS din cauza a două chestiuni referitoare la ”non-jurămintele” pe Biblie făcute de unii aleși USR PLUS și la ”atacurile” pe care aceștia continuă să le lanseze la adresa liberalilor. Bogdan a declarat că USR PLUS trebuie să ”își asume extrem de clar dacă sunt creștini sau anti-creștini” și că, până acum, a considerat drept ”teribilism” refuzul unora dintre aleșii alianței de a jura pe Biblie. Bogdan a zis că parteneriatul ar trebui reevaluat dacă USR PLUS își asumă o atitudine ”anti-creștină”. (G4Media)

Fotografia dimineții – Mesajul afișat în fața unui magazin din SUA care arată produsele ce nu mai sunt în stoc:

Ți-ar mai putea plăcea
SUA și China au anunțat un plan comun de reducere a emisiilor – Cronica dimineții
Kissinger: Un proces de pace trebuie să lege Ucraina de NATO, indiferent de formulă. Alternativa neutralităţii nu mai are sens – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău