Raed Arafat critică decizia guvernului din care face parte de a liberaliza serviciile medicale – Cronica dimineții

1. Prețurile medii la benzină și motorină din România, calculate în euro, sunt acum cele mai mici din Europa. Am devansat Bulgaria la acest capitol, piață unde, tradițional, prețurile sunt mai mici decât în România. (Economica)

2. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis un mesaj video pe Facebook, în care a precizat că va anunța luni decizia în privința taxei Oxigen. Vinieta Oxigen a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, dar Primăria Capitalei a transmis anterior că va aplica amenzi abia din luna martie celor prinși că circulă cu mașina în București fără să plătească sau în zona în care nu au voie. (Profit.ro)

3. Secretarul de stat Raed Arafat a criticat ordonanța de urgență privind liberalizarea serviciilor de urgență. „O să pierdem personal din domeniul public. Afectăm nivelul din domeniul public. Acest lucru nu aduce un sistem mai bun, nu va putea să înlocuiască ce facem noi. O vizită la UPU s-ar putea să te coste și 10.000 de lei”, a declarat Raed Arafat la RTV vorbind despre efectele ordonanței de urgență care ar permite decontarea serviciilor medicale efectuate de spitale private. (Newsweek)

4. Italia, România şi Portugalia au primit sarcina de a elabora o propunere pentru viitoarele negocieri pe tema bugetului multianual al Uniunii Europene, a declarat premierul italian Giuseppe Conte, după summitul de la Bruxelles, care s-a încheiat fără un acord. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a confirmat că negocierile au fost suspendate. „A devenit evident că diferenţele erau prea mari pentru a se putea ajunge la un acord, de aceea am anulat negocierile.“ (Hotnews)

Una din Cronica de Business: Digi Communications (DIGI), compania care deține operatorul telecom RCS & RDS, a realizat în 2019 venituri de €1,18 miliarde, în creștere cu 13,46% față de cele de €1,04 miliarde din exercițiul finanicar precedent. (Profit.ro)

5. 92% este scăderea înregistrată la vânzările de mașini noi în China în prima jumătate a lunii februarie. Cele mai multe showroom-uri au fost închise în această perioadă din cauza epidemiei de coronavirus. (Automarket)

6. Incepand cu anul viitor, Marea Britanie va interzice vânzarea de cărbune pentru uz casnic și limitează vânzarea de lemn pentru sobe. (Profit.ro)

7. Un sfert din mesajele zilnice publicate pe Twitter despre încălzirea globală sunt atribuite boților, relevă o analiză. Marea majoritate a acestor mesaje minimizează mesajele care atrag atenția asupra fenomenului. (TheGuardian)

8. Componentele naționalei de fotbal feminin a Statelor Unite au cerut $66 milioane despăgubiri, pentru discriminare, în procesul intentat Federației SUA de Fotbal. Fotbalistele, câștigătoare ale Cupei Mondiale anul trecut, acuză federația de discriminare, fiind plătite cu o sumă de trei ori mai mică decât cea a bărbaților. (Link)

9. La aproape patru luni de la apariția personajului în serialul “The Mandalorian”, Disney a prezentat primele jucării Baby Yoda. (CNN)

10. Simona Halep va juca azi finala turneului de la Dubai cu Elena Ribakina din Kazahstan, locul 19 WTA. Meciul va începe de la ora 17.00. Alte știri din sport puteți citi în Cronica Sportivă.

Fotografia dimineții – Facultatea de Medicină Li Ka Shing a Universităţii din Hong Kong a publicat o nouă imagine a virusului la microscop. La microscop, punctele galbene reprezintă particulele virale iar albastrul este suprafaţa celulei:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Cea mai mare scadere pentru Nasdaq din August 2011
7% dintre români și-ar vinde votul pentru 1000 de lei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău