Mackenzie Bezos a vândut acțiuni Amazon de $400 milioane – Cronica de Business

1. Mackenzie Bezos, fosta soție a șefului Amazon, Jeff Bezos, a vândut acțiuni ale companiei în valoare de $400 milioane. (CNBC)

2. Olandezii de la Philips au în plan vânzarea diviziei de electrocasnice, care a generat vânzări de €2,3 miliarde anul trecut. (Reuters)

3. Exporturile de vin ale Republicii Moldova, atât ca volum cât și ca valoare, au atins în 2019 cel mai ridicat nivel de după 2014. (Profit.ro)

4. Boeing a bătut palma cu mai multe bănci pentru a obține o finanțare în valoare de $12 miliarde, după ce compania a fost puternic afectată de scoaterea din funcțiune a modelului 737 Max. (CNBC)

5. Piaţa locală de Business Process Outsourcing (BPO) a ajuns, în 2019, la o valoare de circa €800 de milioane, în creştere cu 8% comparativ cu 2018. (News.ro)

Bonus:

6. Clever Tech, compania care deține aplicația clevertaxi.ro și preluată integral de Daimler în aprilie 2017, a fost capitalizată din nou cu o primă de emisiune de 14,3 milioane de lei, după o operațiune similară de 13,6 milioane de lei. Anterior, acționarii firmei au achitat prime de emisiune de 3,74 milioane de lei, respectiv 3,72 milioane de lei. (Profit.ro)

7. RCS&RDS, cel mai mare furnizor local de servicii TV și internet fix, a lansat luni o ofertă de obligațiuni în valoare de €800 milioane în vederea refinanțării/plății anticipate sau rambursării unor sume reprezentând facilități de credit. (Hotnews)

8. Omul de afaceri Alin Niculae (48 de ani), proprietarul unuia dintre cei mai mari distribuitori independenți de motorină din România, a cumpărat la licitație, cu doar €2 milioane, o parte din parcul Grozăvești din centrul Bucureștiului de la Piraeus Bank și intenționează schimbarea statutului proprietății din parc în teren pentru construcții. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Economiile Spaniei și Franței au înregistrat creșteri peste așteptări în trimestrul 2 – Cronica de Business
Profitul Amazon a crescut cu 98%, ritm anual – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău