Raed Arafat: Nu demisionez – Cronica dimineții

1. Procurorul militar Cătălin Piţu, cel care a instrumentat dosarul Revoluţiei Române din decembrie ’89, a vorbit la Timişoara, oraşul de unde a pornit revolta anticomunistă, despre dificultăţile întâmpinate în timpul anchetei. Piţu consideră că tergiversarea dosarului a fost generată din cauza opoziţiei noii puteri care s-a instalat după 22 decembrie ’89, în complicitate cu toate celelalte care s-au perindat la conducerea ţării până în zilele noastre. (Adevarul)

2. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că nu va demisiona din funcție, în ciuda atacurilor din ultima perioadă, mai ales după apariția filmului privind prima intervenție la Colectiv: „Să mă demită dacă vor”, a spus Arafat, care admite că ar putea părăsi România. (Link)

3. Theodor Paleologu va fi candidatul PMP la Primăria Capitalei, la alegerile de anul viitor, iar liderul formațiunii Eugen Tomac va candida pentru Primăria Sectorului 1. (Hotnews)

4. Zeci de mii de persoane au participat la Hong Kong la o manifestaţie pentru aniversarea a şase luni de la începerea protestelor. A fost cea mai largă participare din ultima perioadă. (News.ro)

5. Social Democrații finlandezi au ales-o pe Sanna Marin, de 34 de ani, să fie premierul țării. Sanna va fi cel mai tânăr prim ministru din istoria Finlandei, cel mai tânăr premier aflat în funcție, din lume, și cea mai tânără femeie care a ocupat o poziție de șef al guvernului, la nivel mondial. (Reuters)

6. Administraţia Trump ar putea include unele site-uri din străinătate ale Amazon pe o listă globală a celor care vând produse contrafăcute. (News.ro)

7. Procentul arabilor care merg la slujbele religioase de vineri, măsurat în 6 țări, a scăzut aproape la jumătate, comparativ cu 2013, până la 33%. (TheEconomist)

8. Un genetician de la Harvard Medical School lucrează la o aplicație de dating care va încerca să imperecheze persoanele în funcție de ADN. Obiectivul este de a elimina toate bolile genetice. (Link)

Una din Cronica de CarteEste ”sezonul” listelor cu cele mai bune cărți ale anului, liste aparținând celor mai importante publicații din lume. Câteva dintre acestea: 

The New York Times a anunțat cele mai importante 100 de cărți din 2019; 

The Guardian a nominalizat cele mai bune cărți pe mai multe categorii: ficțiune, thriller, SF și fantasy, romane grafice și comics, poezie, cărți pentru copii, memorii ale celebrităților, cărți politice, memorii și biografii, cărți de știință, natură și idei, cărți de sport și cărți despre gătit;

Washington Post a publicat cele mai bune cărți ale acestui an;

9. Guvernul saudit a anunțat că abroga obligativitatea restaurentelor de a avea intrări separate, una pentru femei/familii și alta pentru bărbații singuri. (BBC)

10. Clipul despre România realizat de un vlogger celebru, invitat în țară de către un grup de tineri pasionați de gastronomie, a strâns în primele 24 de ore peste 400.000 de vizualizări. Mark Wiens este considerat vloggerul nr. 1 pe Food&Travel la nivel mondial, având peste 5,2 milioane de abonați pe Youtube și aproape un million de urmăritori pe Instagram. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Harvey Weinstein are nevoie de susținere la ieșirea de la audierea unde a fost acuzat că a încălcat termenii eliberării pe cauțiune. David Dee Delgado/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
A murit Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice – Cronica dimineții
AUR preia tema PSD și propune reducerea impozitării muncii în România și taxarea companiilor mari pe cifra de afaceri – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău