Raport ONU: “Superfurtuni”, relocări a milioane de oameni și topirea ghețarilor – Cronica serii

1. Un raport al ONU, ce va fi prezentat luna viitoare, arătă că încălzirea oceanelor va genera “superfurtuni”. Milioane de oameni vor fi nevoiți să părăsească orașele aflate pe coastă ghețarii se vor topi, iar peștii vor muri. (AlJazeera)

2. Premierul Viorica Dăncilă a declarat astăzi, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că PSD îl va da în judecată pe preşedintele Klaus Iohannis pentru afirmaţia că Guvernul este corupt. (News.ro)

3. Mii de persoane au luat parte azi la manifestaţii, în mai multe oraşe ale Regatului Unit pentru a denunţa „lovitura de stat” a premierului Boris Johnson, după decizia acestuia de a suspenda activitatea Parlamentului. (News.ro)

4. Mii de militanţi prodemocraţie au ieşit pe străzi în Hong Kong astăzi în ciuda interdicţiei de a manifesta. Poliția a reacţionat cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă. (Bloomberg)

5. Un judecător militar a stabilit 11 ianuarie 2021 ca data de începere a procesului celor cinci bărbați acuzați că i-au ajutat pe teroriștii care au atacat Statele Unite la 11 septembrie 2001. Printre ei se află și Khalid Sheikh Mohammed, arhitectul atacurilor asupra turnurilor gemene din New York. (Axios)

6. Autoritățile din Brașov vor să interzică folosirea farfuriilor, paharelor și tacâmurilor de plastic la evenimentele organizate pe domeniul public. (Link)

7. O femeie din Nevada, închisă pe nedrept timp de 35 de ani, va primi $3 milioane drept compensații parțiale. Este cea mai lungă perioadă de detenție suferită de o femeie nevinovată, în SUA. (Link)

8. Rutierul Vlad Dascălu, care locuieşte în Spania de la 9 ani, a devenit campion mondial under-23 la mountain bike, şi a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. (News.ro)

9. 47 de băieți au primit numele Boris, anul trecut, în Anglia și Țara Galilor, cel mai mare număr înregistrat în ultimii 23 de ani. (Quarz)

10. Astăzi este Ziua Limbii Române, iar Academia Română a decis să o sărbătorească printr-o dezbatere la Clubul Academicienilor. Invitația trimisă în acest scop este însă plină de greșeli. Titlul e-mailului trimis este: „Ziu Limbii Romane sarbataorita la Academia Romana”. (Link)

Fotografia serii – Un autobuz STB a ajuns azi în râul Dâmboviţa în zona podului de la Eroilor, în urma unui accident cu un autoturism:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – USR și PLUS fac alianță pentru Europarlamentare
Numărul de refugiaţi care au fugit din Ucraina în ţări vecine a depășit 800.000 – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău