Rata șomajului în Uniunea Europeană a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii 19 ani – Cronica serii

1. Curtea Constituțională a decis că prevederea legală în baza căreia preşedintele a prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării este neconstituţională. (News.ro)

2. Vânzările din retailul britanic au scăzut în Mai ajungând la cel mai redus nivel din 1995 până în prezent. (Bloomberg)

3. Dacă economia americană va fi pe creștere și luna viitoare vom avea cea mai lungă perioadă de boom din istoria Statelor Unite, depășind perioada din anii ’90. Peste 20 milioane de locuri de muncă au fost create începând cu mijlocul anului 2009 iar averea americanilor a crescut cu $47.000 miliarde. (WSJ)

4. Rata șomajului în Uniunea Europeană a fost de 6,4% în aprilie, stabilă comparativ cu luna precedentă, și în scădere față de 7% în perioada similară din 2018, arată datele publicate Eurostat. Este cel mai redus nivel al ratei șomajului înregistrată în UE de când Eurostat publică statisticile lunare privind șomajul, respectiv ianuarie 2000. (Profit.ro)

5. Conform unui sondaj realizat în perioada februarie – martie, 26% dintre părinți folosesc un telefon sau o tabletă înainte cu cel mult 5 minute de a adormi, iar 23% deschid un astfel de dispozitiv în primele 5 minute după ce se trezesc. În cazul adolescenților, procentele sunt mai mari, 40% respectiv 32%. În plus, 36% dintre adolescenți și 26% dintre adulți se trezesc și din somn ca să-și verifice telefonul. (NY Yimes)

6. Ministerul Energie a anunțat că intenționează să publice pe internet o bază de date cu localizarea tuturor stațiilor de încărcare pentru mașini electrice din România. (Automarket)

7. Aprilie a fost prima lună în care toate continentele, fără excepție, au înregistrat scăderi, comparativ cu luna similară a anului trecut, la numărul de kilograme transportate prin intermediul avioanelor curier. (Link)

8. Aproape 80% dintre copiii de 9 și 10 ani din Africa de Sud nu pot citi și înțelege o propoziție în nicio limbă. (TheEconomist)

9. Amazon anunță că numărul produselor pe care le poate livra de pe o zi pe alta a depășit 10 milioane. Acest tip de livrare este o facilitate oferită celor care plătesc pentru pachetul de servicii de sub umbrela Amazon Prime. (TechCrunch)

10. Poliţia spaniolă a reţinut 17 persoane de naţionalitate portugheză care le-ar fi vândut cocaină falsă fanilor echipelor Liverpool şi Tottenham, aflaţi la Madrid, pentru finala Ligii Campionilor. Portughezii veniseră special în capitala Spaniei pentru acest eveniment. Ei le-au vândut englezilor cu 20 de euro gramul un praf alb care i-a costat 70 de eurocenţi gramul. (News.ro)

Bonus, în loc de fotografia serii: Un video cu chinezul care s-a pus în fața tancurilor armatei acum 30 de ani în Piața Tiananmen:

‘Tank Man’: the full footage. Tiananmen Square, Beijing, 1989 pic.twitter.com/Vg3IMGuQ4H

— Carl Zha (@CarlZha) May 31, 2019

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Motiunea impotriva guvernului Dancila a fost respinsa
Cronica serii – Finanțele au împrumutat 5.68 miliarde de lei în Octombrie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău