Cronica de Business: Boeing știa despre problemele la 737 Max și nu a făcut nimic

1. Boeing știa despre potențialele probleme la avionul 737 Max cu un an înainte de primul accident fatal în care a fost implicat respectivul model, însă nu a luat nicio măsură. Avioanele 737 Max din flotele tuturor companiilor aeriene au fost oprite de la zbor pe termin nedefinit după două prăbușiri care au curmat 346 de vieți. (BBC)

2. ArcelorMittal va reduce producția de oțel în Europa cu trei milioane de tone. Decizia vine ca urmare a cererii slabe, a costurilor ridicate cu energia și a majorării importurilor. (Profit.ro)

3. Câteva cu monede: 1. Coroana suedeză a atins cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani în relație cu moneda euro, pe fondul temerilor cu privire la un război comercial global. Investitorii se tem, de asemenea, de o încetinire a creșterii economice în țara scandinavă. (Bloomberg) 2. Lira turcească a depășit pragul psihologic de șase unități per dolar american, în contextul creșterii tensiunilor politice în Turcia și a nesiguranței globale în urma amenințărilor lui Donald Trump de a crește tarifele în comerțul cu China. (Bloomberg) 3. Yuanul a avut, la rândul său, cea mai mare scădere din ultimii trei ani.

4. Un nou trend a luat naștere: închirierea de mobilier. Acesta se adresează celor care evită să investească, din motive ce țin de mediu, în mobilier ieftin și care se va strica repede, dar nici nu vor să ia o decizie pe termen lung cu privire la ceea ce vor să aibă în casă. Companiile care oferă această opțiune urmează modelul celor din alte industrii, precum cea auto (Zipcar) sau a modei (Rent the Runway). (New York Times)

5. Subsidiara europeană a Lehman Brothers va părăsi, în sfârșit, spațiul de birouri pe care îl ocupa în Londra, în cartierul de business Canary Wharf. Mișcarea vine la aproape 12 ani de la prăbușirea instituției financiare. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de business: GSK așteaptă $1 miliard din vaccinul pentru Zona Zoster
Liniile aeriene, pierderi $84 miliarde în 2020 – Cronica de business